Foto: Printscreen/Youtube

Tod Vudbridž, nekada prvi teniser sveta u dublu, smatra da je osnivanje nove asocijacije igrača nerazuman akt u ovom trenutku za svetski tenis.

On je za inicijativu Novaka Đokovića i Vaseka Pospišila rekao da je „igra gluvih telefona“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Luda vremena, bez sumnje. Ovo je igra gluvih telefona od strane grupe koja je rešila da krene sa ovim. ATP je predstavnik igrača, a oni imaju svoje mesto za stolom; žele više, hoće veću kontrolu. Mislim da je u pitanju pogrešna pcocena u ovom trenutku. Svi gube poslove,  milioni su van posla, turnir se muče da ostanu u igri, takmičenje pokušava da se vrati posle šest meseci. Ovo je prva nedelja i oni bacaju ovakvu vrstu bombe? Prilično sam razočaran sa tajmingom svega ovoga. I najveći poraz u svemu, gde su tu teniserke? Ako to radite, tenis je jedan sport koji je ujedinjen, koji ima isti nagradni fond, gde se najveći turniri igraju zajednički. Bolji smo i jači kao jedno i ne stojimo pri ovome. Grupa je propustila priliku da sve ujedini i mislim da će to biti razlog njihovog neuspeha“, smatra Australijanac.

PROČITAJTE JOŠ: Foto za istoriju – sjajan odgovor Novaka Nadalu i Federeru

On takođe smatra da će sve to što radi van terena biti teret za Novaka Đokovića na predstojećem US Openu.

„On je daleko najbolji igrač u ovom trenutku i na njemu je da izgubi, stvarno. Može da pokuša da skrene sav taj protisak ako želi, ali je zaista najbolji igrač. Privlači mnogo pažnje, ima mnogo stvari van terena koje će mu samo otežati posao da se koncentriše na US Openu“, zaključio je Vudbridž.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar