Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Miloš Raonić je u subotu doživeo poraz u finalu Mastersa Sinsinati od Novaka Đokovića, ali je posle meča bio izuzetno otvoren i najavio je da će podržati inicijativu o osnivanju nove asocijacije igrača.

Raonić je bio jedan od prvih tenisera koji je najavio da će podržati inicijativu kolega Vaseka Pospišila i Novaka Đokovića, a na pres konferenciji po završetku finala bio je suočen sa brojnim pitanjima vezanim upravo za asocijaciju.

PROČITAJTE JOŠ:

Na sam pomen o formiranju „unije“, Raonić je odmah reagovao i ispravio novinara koji mu je postavio pitanje.

„Ne mislim da je unija prava reč. Pre bih rekao da je to asocijacija“, kaže Raonić.

PROČITAJTE JOŠ: Federer i Nadal protiv Novaka, nisu za njegovu uniju

Kada je došao red da priča o tom predlogu, bilo je jasno da će ga podržati.

„Igrači su imali mnogo vremena da razmisle i sagledaju neke stvari kojima nisu zadovoljni, kao i da razgovaraju o tome. Ne znam. Mnogi od nas su bili neinformisani od strane našeg rukovodstva u poslednjih šest meseci. Razočarani smo mnogim stvarima. Dao sam svoje mišljenje na mnogo tema, u drugim sportovima, direktori u drugim sportovima prihvataju smanjenje plate da bi pomogli sportistima. Kao teniseri, nismo imali pojma mesecima šta se dešava. Da, neki su igrali egzibicije, ali većina igrača koji igraju te egzibicije nisu oni koji se brinu koliko će zaraditi. U pitanju su oni koji su ugroženi. A naši direktori su ostali kod kuće i nisu smatrali za neophodno da im se umanji plata. Forsirao sam tu temu na svakom video razgovoru koji smo imali. Postavljao sam to pitanje. Ne znam… Vodi nas bivši teniser, nadam se da će raditi više sa nama igračima, kao što očekujemo od igrača koji postane izvršni direktor“, aludirao je Raonić na Andreu Gaudencija.

Na pitanje, da li je ovo idealan trenutak da se pokrene priča o asocijaciji, Miloš je rekao:

„Nema savršenog trenutka. Moglo je i ranije da bude greška. Ako tražite savršen momenat za bilo šta, nema ga. Je li pravi momenat da se bude na ulici u eri kovida i protestovati da bi došlo do promena? Verovatno da nije, ali neke stvari moraju da se dogode“, poručio je Kanađanin.

Na pitanje da li će potpisati dokument, odgovorio je sa „da“, a kad su ga pitali koji procenat igrača će potpisati dokument, rekao je „većina“.

„Nisam razmišljao toliko o tome, ali mislim da će većine biti, na kraju, morate da imate u vidu ko je sve ovde prisutan, ko je u stanju da napravi iskorak i potpiše to“, zaključio je Raonić, koji je takođe još jednom naglasio da je namera Novakovog Adrija tura bila plemenita i da je svetski broj jedan imao isključivo dobre namere.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare