Volan kao iz Formule 1 i 1020 konja: Ovakvo čudo vozi Novak

Tenis 02. feb. 202118:57 > 19:30
Podeli:
Foto:EPA-EFE/DAVE HUNT/CHRISTIAN CHARISIUS / AFP / Profimedia

Prvi reket sveta Novak Đoković prvi je i kada je reč o čuvanju prirode, što mu je bio motiv da nabavi električni automobilski SUV - Teslu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tesla X, kako je ime modela koji poseduje Đoković, ima pogon na sva četiri točka, četvoro vrata.

Proizvodio se kao konkurent Jaguaru I-pace i Audiju e-Tron, a Model X za 2021. godinu košta od 116.000 dolara u osnovnoj verziji.

Novak je Teslu vozio i na prošlogodišnjem US Openu, kada je diskvalifikovan zbog toga što je pogodio sudiju.

Teslu odlikuje dobra autonomija baterija, ali i brzo punjenje. Uz to, ovaj auto važi za veoma upravljiv s obzirom na gabarite za jedan SUV.

Opciono može da uključuje i treći red sedišta, kako bi privukao i porodične ljude koji žele više mesta. Tesla će unutra imati upravljač koji podseća na one iz Formule 1, ali po želji može da poseduje i tradicionalni.

Linija ovih automobila se sastoji od Plejd i Long rejndž modela od kojih Plejd odlikuju bolje performanse, a Long rejndž nešto duže trajanje baterije.

Prvi imaju tri, drugi dva električna motora i raspon im je od 670 do čak 1020 konjskih snaga. Ubrzanja su, karakteristično za elektro-vozila poprilično „zastrašujuća“.

Tesla X poput onog koji ima Đoković ubrzava za 3,8 sekundi do 100 kilometara na sat kada je reč o ovom slabijem, do svega dve i po sekunde u varijanti od 1020 konja.

Još jedna spoljna karakteristika ovog modela su takozvana „galving“ zadnja vrata, koja se otvaraju odozdo nagore, dok se prednja otvaraju kao kod klasičnih automobila.

Prema specifikacijama proizvođača, najnoviji Tesla X može da ide do 210 kilometara na sat, a u domet sa jednim punjenjem mu je od 340 – 360 milja, odnosno od 547 do 580 kilometara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar