Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

U nedostatku pravog tenisa, teniseri pribegavaju raznim načinima kako da ostanu u "takmičenju", pa će virtualni ATP Madrid biti uskoro organizovan.

Organizatori Mastersa u Madridu objavili su da će krajem meseca, tačnije od 27. do 30. aprila organizovati „Virtual Pro Mutua Madrid Open“.

Reč je o simulaciji takmičenja u madridskom centru „Kaha mahika“ u kojem će, igrači rekete zameniti Plejstejšn 4 konzolom i nadmetati se za titulu virtualnog šampiona 2020.

Poslednja imena koja su potvrdila učešće na ovom zanimljivom takmičenju su Francuz Gael Monfis i Italijan Fabio Fonjini.

Monfis je odlično počeo sezonu, osvojio je dve titule, u Monpeljeu i Roterdamu, čime je došao do brojke od ukupno deset ATP titula u karijeri.

Gael je jedan od pasioniranih ljubitelja video igara i biće mu, svakako, veliko zadovoljstvo da se takmiči na ovaj način.

„Igram mnogo video igrica tokom ove izolacije, tako da će mi biti drago da se okušam o na ovaj način protiv kolega sa terena na Virtualnom Madrid Openu. Bićemo opet takmičarski raspoloženi, a što je najvažnije igraćemo jer smo svesni da će sav prihod od ovoga ići u dobrotvorne svrhe“, rekao je Monfis.

PROČITAJTE JOŠ:

Nagrada u muškoj i ženskoj konkurenciji je po 150.000 evra. Pobednik će odlučiti koji deo tog novca će ići za pomoć teniserima i teniserkama koji su finansijski najugroženiji zbog naglog prekida sezone. Dodatnih 50.000 odlazi u fond za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Inače, svetski broj dva, Rafael Nadal, i bivši broj jedan, Endi Mari, svakako su najzvučnija imena koja će se takmičiti.

Prijavili su se i David Gofan, Džon Izner, Karen Hačanov, a kod teniserki će se takmičiti između ostalih i Eženi Bušar, Kristina Mladenović i Kiki Bertens.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar