Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Argentinski teniser Dijego Švarcman i fudbaler "gaučosa" Paulo Dibala osnovali su fond čiji je cilj da se prikupe sredstva pomoći za Crveni krst Argentine.

Švarcman, koji je kao 13. na ATP listi trenutno najbolje rangirani teniser iz Argentine, došao je na ideju da fudbalerom Juventusa da napravi video turnir u kojem će popularni sportisti igrati „FIFA 20“ igricu, a njihovi dueli biće direktno prenošeni 18. i 19. aprila na dve televizije, od 20 časova po centralnoevropskom vremenu.

Foto: Printscreen/Twitter

Slogan akcije je „Vaši idoli igraju onako kako ih nikad pre niste videli“. Turnir je zamišljen tako što će prvog dana igrati Dibala i još sedam poznatih ličnosti koje su prisutne u Evropi, dok će Švarcman i grupa sportista iz Argentine igrati dan kasnije sa teritorije Južne Amerike. Sav prihod od uključenja i donacija ide u fond Crvenog krsta Argentine.

PROČITAJTE JOŠ:

Mečeve će prenositi TyC Sports i DirecTV, a svi će moći da ih prate uživo i preko Fejsbuk kanala Švarcmana i Dibale, kao i na platformi Tvič preko LVP Argentina kanala.

Njih dvojica nisu želeli da otkriju ko će se sve takmičiti, ali ono što se sigurno zna je da će učešće u ovom humanitarnom video turniru uzeti napadač Mančester sitija, Serhio Aguero.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram