Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Nedugo pošto je objavljena informacija da je Rolan Garos odložen za 20. septembar, oglasili su se i čelnici Vimbldona.

Iz sedišta „Ol Ingland loun tenis kluba“ (AELTC) poručili su da pažljivo prate situaciju sa koronavirusom i da blisko sarađuju sa Vladom Velike Britanije i zdravstvenim organizacijama.

„Sledeći uputstva i preporuke Vlade da se izbegavaju javna okupljanja i da se radi od kuča gde god je to moguće, doneli smo odluku da zatvorimo Vimbldonski muzej, otkažemo sve ture, dok će golf tereni na Vimbldon parku ostati otvoreni i raditi skraćeno u predstojećem periodu.

„Nastavljamo da planiramo turnir na Vimbldonu i sezonu takmičenja na travi, imamo nameru da u kompleksu radimo sa ograničenim brojem ljudi, dok ostatak naših operacija se obavlja na daljinu, putem komunikacija“, stoji u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Izvršni direktor AELTC Ričard Luis se takođe obratio javnosti.

„U srcu našeg odlučivanja je posvećenost zdravlju i dobrobiti naših članova, osoblja i svih ljudi, zahvalni smo Vladi na podršci kao i zdravstvenim ustanovama na podršci i savetima koje dobijamo. Dok nastavljamo sa planiranjem turnira, ostaje nam da pažljivo pratimo situaciju i da se ponašamo odgovorno u najboljem interesu društvene zajednice. Zahvalni smo našim članovima, osoblju, igračima, partnerima, ugovornim stranama i javnosti na strpljenje o veri koju su pokazali dok nastavljamo sa se borimo sa ovim nezabeleženim globalnim izazovom“, poručio je Luis.