Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Organizatori trećeg grend slema sezone - Vimbldona, saopštili su u četvrtak da će ovaj turnir biti igran pred publikom, a bilo je reči i o nekim uslovima učešća.

Prošlogodišnji Vimbldon je otkazan zbog pandemije koronavirusa, prvi put od Drugog svetskog rata, ali će ga ove godine biti.

PROČITAJTE JOŠ:

Lani je „Ol Ingland klab“ naplatio osiguranje u slučaju pandemije vredno više od 130 miliona evra, ali istog osiguranja ove godine nema.

Iz organizacije Vimbldona poručuju da je prioritet zdravlje tenisera i teniserki, pa će narednih meseci biti definitivno poznato hoće li navijači zaista moći da popune bar deo tribina.

Do tada je ideja da se karte kupuju putem interneta, a takmičari će morati da budu smešteni u nekom od hotela ili smeštaja koje obezbeđuje turnir. To je obaveza i za ostale aktere poput sudija.

Englezi nameravaju da što više normalizuju stvari pred toplije mesece, paralelno sa masovnom vakcinacijom građana, pa je tako plan i da se i na mečeve drugih sportova vrati veći broj posetilaca.

Da podsetimo, mnogi teniseri su se prethodnih nedelja bunili zbog smeštaja u Australiji i dvonedeljnog karantina koji je prethodio grend slemu u Melburnu.

Zbog toga se nadaju da slični uslovi neće važiti i u Londonu od 28. juna do 11. jula kada je zakazano ovogodišnje izdanje Vimbldona. Šampion poslednjeg grend slema u Londonu je Novak Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar