Foto: EPA/ANDY RAIN

Vimbldon je spreman da zatraži sredstva u iznosu od 114 miliona evra koji mu po ugovoru slede od osiguranja u slučaju otkazivanja turnira.

Reč je osiguravajućoj politici turnira, koja je ustanovljena još 2003. godine u vreme kada pandemije SARS virusa.

Tada su čelnici trećeg grend slema sezone zatražili da se turnir osigura iz straha od mogućeg izbijanja pandemije i odlaganja turnira.

Ispostavilo se da je to bio dobar potez, jer se tako nešto desilo 17 godina kasnije. Inače, Vimbldon je jedini od četiri grend slema koji je osiguran od eventualnih gubitaka u slučaju izbijanja pandemije virusa.

Kako prenosi „Tajms“, nejasno je da li će zaista dobiti koliko traže, ali će u svakom slučaju deo gubitka biti kompenzovan.

PROČITAJTE JOŠ:

Očekivalo se da će turnir ove godine imati zaradu od 285 miliona evra, ali kako je turnir otkazan, od toga nema ništa.

Izvršni direktor turnira Ričard Luis je upozorio da će bez obzira na osiguravajuću politiku, turnir pretrpeti finansijski gubitak, mada će se to slabo odraziti na britanski tenis u celini.

„Osiguranje će pomoći da se donekle zaštitimo od ozbiljnijih posledica. Naravno da imamo sreće što smo jedini turnir koji ima osiguravajuću politiku, ali to ne rešava sve probleme. Mesecima nećemo znati kakve će biti konačne brojke“, rekao je Luis.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram