Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Novi dan Vimbldona doneo je nove neočekivane priče. Priča dana odigrala se na "Centralnom terenu" i pratila je čitava Srbija, ali ona nije bila jedina.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Novak Đoković je uspeo da izbegne ubod Vita Koprive tako što mu je dozvolio da osvoji tek pet gemova (61.; 6:2, 6:2). Srpski teniser je izgledao kao da lebdi na terenu, kao da nije pre 20 dana bio na operacionom stolu.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je u jednom trenutku igrao sa zadrškom, pokušavao je da se čuva, ali je činjenica da je u prvom servis gemu na turniru odsevrirao četiri asa bila jasna poruka. Vratio sam se.

Sedmostruki šampion Vimbldona je održao kratku tenisku kliniku kako se pobeđuje na ovakvim mečevima, uprkos tome što je u jednom trenutku proklizao i udarao se po levoj nozi nezadovoljan kretanjem.

Ubrzo nakon toga je usledilo ovo.

37 godina. 1.324 meča. 1.105 pobeda. A i dalje čovek izgleda i radi stvari koje mnogi ne mogu da urade ni na travi. Prkosi fizici i predstavlja najbolji pokazatelj koliko je zapravo moderna medicina napredovala.

I najbolja teniserka planete je izbegla minu u prvom kolu Iga Švjontek je rutinski odradila posao protiv Sofije Kenin i sa 6:3, 6:4 slavila u duelu dve grend slem šampionke.

Ipak, dok je Đoković bio na terenu na društvenim mrežama se odvijala drama. Razlog? Igrači nisu znali kada će igrati. U tom trenutku je bio objavljen program samo za „Centralni teren“ i „Teren broj 1“. Bunt je poveo iskusni Sten Vavrinka koji je u karijeri osvojio tri različita grend slema, a onda je ušetao u prodavnicu Vimbldona i kupio mali trofej ovog turnira. Jedini koji nije uspeo da osvoji u bogatoj karijeri.

„Možemo li da dobijemo raspored za sutra?“, napisao je Vavrinka. Ubrzo je odgovorila i Marija Sakari porukom „Da, molim vas.“

Janik Siner je imao slobodan dan nakon što je zakazao okršaj druge runde protiv Matea Beretinija (poslednji meč na „Centralnom terenu“ ove srede) i to je potencijalno jedan od mečeva turnira, a dolazi već u drugom kolu.

Ipak, Siner je imao dovoljno vremena da se pozabavi i privatnim životom. Došao je krišom i gledao devojku Anu Kalinskaju kako dobija Panu Udvardi sa 6:3, 6:2.

Italijan je nabacio čuveni duks sa kapuljačom i još jednom pokazao da mnogo bolje izgleda kada ga oblače veliki svetski brendovi.

Razmenio je nekoliko osmeha sa devojkom.

Ne bi trebalo zaboraviti ni urnebesni snimak Renoa Lihtenštajna koji je pokazao da je prirodni talenat za glumu. Pomalo dramatično je reagovao kada ga je jedna devojčica odgurala u stolici.

Džesika Buzas Maneiro se pobrinula za najveće iznenađenje u ženskom tenisu u poslednjih 30 godina (od eliminacije Štefi Graf u prvom kolu Vimbldona) kada je srušila Marketu Vondrušovu, aktuelnu šampionku Vimbldona.

Da sve bude još luđe ovo joj je bila prva grend slem pobeda u karijeri.

Fransisko Komesana se pobrinuo za to da Andrej Rubljov nastavi da živi u košmaru. Ove godine je od diskvalifikacije iz Dubaija osvojio Madrid i na svim ostalim turnirima ispao pre osmine finala…

Mpetši Perikard je pokazao kakva je serverska sila jer je spakovao 51 as Sebastijanu Kordi. Amerikanac je nedugo pre toga sebe najavio kao jednog od favorita za osvajanje turnira.

BONUS VIDEO Novak Đoković došao u Minhen da bodri Srbiju, izašao i na teren pred utakmicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare