Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Boris Beker i Stefan Edberg, vimbldonski šampioni i nekada prvi teniseri sveta, saglasni su u jednom - finale Vimbldona iz 2019. između Novaka Đokovića i Rodžera Federera, najbolje je u istoriji tenisa.

U razgovoru za Eurosportov „Tennis legends vodcast“ Edberg i Beker, koji su nekada bili veliki rivali i koji su zajedno osvojili pet vimbldonskih titula, pričali su o tome koje finale je bilo najbolje u istoriji.

PROČITAJTE JOŠ:

U užem krugu su bili dueli Bjerna Borga i Džona Mekinroa iz 1980, zatim Rodžera Federera i Rafaela Nadala iz 2008. i Novaka Đokovića i Rodžera Federera iz prošle godine.

Beker i Edberg su bili i treneri dvojice tenisera, Beker je trenirao Novaka od 2013. do 2016, a Edberg je bio uz Federera od 2013. do 2015. godine.

Boris je za to prošlogodišnje finale rekao da je po njemu Novak bio favorit, ali da je Rodžer igrao bolje.

„Imao sam tu sreću da komentarišem to finale koje je trajalo više od četiri sata. Meni se činilo da je Đoković favorit, jer je Rodžer imao težak meč sa Nadalom, a i na dan finala je bilo veoma toplo. Ipak, Rodžer je igrao bolje, bio je bolji u tom finalu ali je izgubio. I igrali su na nivou koji nikad nisam video, za mene je to najbolje finale u istoriji“, smatra Beker.

Edberg je priznao da je za njega bilo veoma bolno to što je Federer ispustio prednost i izgubio meč, ali je saglasan sa Borisom da je to bilo najbolje finale koje je gledao.

„Bilo je neverovatno, što Boris kaže, najbolja borba koju sam ikad gledao. Od prvog do poslednjeg poena. Lično, žao mi je zbog Rodžera, jer mislim da je bio bolji, imao je tih 40:15 i dve meč lopte. Ne očekujete da će da izgubi iz te pozicije. Prijatelj sam sa Rodžerom i videti ga kako gubi, bilo je srceparajuće, ali Novaku treba čestitati. Po kvalitetu, to je bilo nešto najbolje što sam ikad video“, zaključio je Edberg.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare