Foto: EPA-EFE/Manuel Bruque

Komentator Eurosporta Mats Vilander izjavio je da je povreda Novaka Đokovića zabrinjavajuća, ali da reakcija najboljeg tenisera sveta sugeriše da bi mogao da je sanira na vreme.

Đoković je posle pet setova savladao američkog tenisera Tejlora Frica i plasirao se u osminu finala Australijan opena.

Đoković je vodio sa 2:0 u setovima pre nego što je proklizao po terenu, a zatim zbog bolova morao da zatraži mediicnski tajm aut.

PROIČITAJTE JOŠ

Fric je iskoristio priliku da izjednači na 2:2 pre nego što je Đoković odličnom igrom u odlučujućem setu prepustio samo dva gema i odneo veliku pobedu – 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

„Ovo nije bila povreda koja je postojala pre turnira. Javila se početkom trećeg seta, a proklizavanje je uticalo na desni kuk i bio je u bolovima. Deluje dosta zabrinjavajuće, ali reakcija koju smo videli od Novaka na kraju je pozitivna stvar jer sugeriše da bi mogao da sanira ovu povredu. To takođe daje nadu i njegovim protivnicima, jer sada će svi znati da Novak nije sto odsto spreman“, rekao je Vilander.

Šveđanin je istakao da je bilo uživanje gledati povratak Đokovića posle pauze, jer je stadion ispražnjen zbog početka lokdauna u Australiji.

„Bilo je neverovatno gledati povratak najboljeg igrača sveta posle pauze. Najbolji igrači će uvek brinuti samo o svom protivniku i u tom smislu ih nije baš mnogo briga za publiku“, rekao je Vilander.

Đoković naredni meč na turniru igra protiv Miloša Raonića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar