Foto: EPA/LEONARDO MUNOZ

Teniski stručnjak Eurosporta i sedmostruki grend slem šampion, Mats Vilander, ističe niz razloga zašto je ovaj US Open sjajan.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da je publika svima dala injekciju energije. Adrenalin teče više nego inače, mislim da su fanovi uzbuđeni da gledaju sve igrače, na svim mečevima su glasni. Budući da su puni kapaciteti, igrači i navijači ‘hrane’ tom energijom međusobno“, kaže Vilander.

„To što nemamo celu grupu igrača, što nema Rafe Nadala i Rodžera Federera, dovodi do toga da ne govorimo više o njima, govorimo o Novaku i drugim nadolazećim igračima. Mislim da drugi igrači misle da je sve daleko otvorenije bez Rodžera i Rafe. Takođe, mislim da su današnji igrači jako, jako dobri na tvrdim terenima – na šljaci, postoje ograničenja za mnoge igrače, na travi ima dosta ograničenja za većinu igrača – ali na tvrdim terenima nema ograničenja. Svi su odlični napadači,odlično se kreću, a tvrdi tereni su daleko najlakša površina za igranje čistog tenisa i to se zaista može zaključiti po kvalitetu tenisa koji vidimo.“.

Ima Vilander jednu opasku za mlade nade.

„Biće veoma zanimljivo videti kako se ovi nadolazeći igrači nose sa pritiskom igranja u četvrtfinalu i polufinalu. Ali ne nose nikakav ‘prtljag’, ne nose 2-19 u odnosu pobeda i poraza u odnosu na bilo koga drugog osim možda Novaka. Mladi su i puni samopouzdanja jer još nisu toliko izgubili u karijeri, pa to čini veliku razliku.“

Još jednom je Vilander istakao osećaj uzbuđenosti zbog neizvesnosti.

„To je uzbudljiv turnir jer nema unapred određenih žrebova i procena da će neko nekoga sigurno pobediti. Nemamo pojma šta će biti. Svi udaraju jako, svi serviraju jako, niko se nikoga ne plaši, svi se osećaju kao da mogu pobediti svakoga. Nemamo Rodžera ili Rafu na putu. Turnir je potpuno otvoren i vrlo je, vrlo osvežavajući.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar