Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Biće još reči o ovome

Viktorija Azarenka, nekada najbolja teniserka planete, izazvala je veliki incident pošto je napustila meč trećeg kola Mastersa u Majamiju protiv 16-godišnje Linde Fruhvirtove iz Češke.

PROČITAJTE JOŠ

Azarenka je na terenu izgledala veoma loše, izgubila je prvi set sa 6:2, u drugom je rezultat bio 3:0 u korist mlade teniserke koja je trenutno 279. na svetu, kada je došlo do nemilih scena. Beloruskinja je u jednom momentu krenula ka sudiji, kratko dobacila da se povlači i bez ikakve dalje reči napustila teren, iako je bila ponuđena medicinska pomoć.

Dugo nije bilo informacija šta je u pitanju, ali je veliki broj ljubitelja tenisa ovaj gest Azarenke opisao kao katastrofalan, očajan i užasan, posebno jer se nije ni pozdravila sa rivalkom, dok su pojedinci otišli toliko daleko da su pozvali WTA i teniske organizacije da Beloruskinju suspenduju.

Teniserka se onda oglasila.

„Nije trebalo da izađem na teren. Poslednje nedelje bile su izuzetno stresne za mene privatno. Poslednji meč me je iscrpeo, ali sam želela da igram pred sjajnom publikom koja mi je toliko pomogla. Želela sam da se odužim, ali to je bila greška. Napraviću pauzu, pa ću se vratiti. Izvinjavam se navijačima zbog ovoga što se dogodilo jer su bili sjajni i navijali su za mene. Uvek sam se radovala izazovu koje nosi nadmetanje, ali danas je za mene to bilo previše. Moraću da naučim nešto iz ovoga. Želela bih da čestitam svojoj protivnici i poželim joj mnogo sreće do kraja turnira i u čitavoj profesionalnoj karijeri“, stoji u saopštenju beloruske teniserke.

BONUS VIDEO Navijačica upala na teren za vreme finala Australijan opena, redari je iznose

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar