Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Srpski teniser Viktor Troicki preuzima vođenje teniske akademije Novaka Đokovića u Beogradu, javlja Sportskeeda.

Nekadašnji svetski broj 12 na ATP turu i sadašnji selektor Dejvis kup tima Srbije će tako dobiti još jednu ulogu.

PROČITAJTE JOŠ:

Troicki je trenutno 201. teniser sveta, 2020. godinu nije odigrao na željenom nivou, ali bi akademiju hteo da pretvori u vrhunski kompleks.

„U ovom trenutku imamo mini-akademiju, zapravo teniski klub na Dorćolu, a cilj je da na kraju to postane velika akademija. Već smo počeli da okupljamo ljude koji će po mom mišljenju biti profesionalno osoblje, polako dizajniramo sve i na terenu i van njega, da bismo ponudili sve potrebno za život i odluke donete van terena. Nisu jednostavne i često nam je potrebna pomoć nekoga ko poznaje sport“, rekao je Novak.

Teniski centar na Dorćolu je prethodnih nedelja bio mesto gde je treniralo više igrača. Cilj je da se godišnje u akademiju prima 24 polaznika sa treningom fokusiranim na kvalitet, pre nego na kvantitet.

Polaznicima će potpuno biti posvećeni treneri svakodnevno, a povremeno i sam Novak, koji je još uvek aktivan na ATP turu kao najbolji teniser planete.

Veruje se da će i za one koji žele kraći boravak u akademiji, biti dostupni nedeljni kursevi. Teniski centar uključuje 14 terena, od kojih su 11 na šljaci, a preostali su na tvrdoj podlozi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare