Foto: EPA-EFE/JULIAN SMITH

Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u treće kolo čelendžera u meksičkom gradu Montereju. Od njega je bio bolji 269. igrač sveta, Amerikanac Julisis Blenš, 7:6 (3), 4:6, 6:3.

Troicki, koji je na turnir stigao kao 180. na ATP listi, bio je slobodan u prvom kolu kao 11. nosilac, ali nije opravdao ulogu favorita u ovom meču.

Nekada 12. teniser sveta nikako ne uspeva da uđe u formu, bar kada je reč o singlu, a nedavno je na turniru u Puneu u Indiji predao zbog povrede meč drugog kola.

U Montereju, protiv Blenša, koji ima 21 godinu, Viktor nije izgubio servis sve do trećeg seta, ali to mu nije bilo dovoljno da pobedi.

Amerikanac je u prvom setu, koji je dobio u taj-brejku sa 7:3 servirao odlično, izgubio je svega sedam poena na svoj servis, dok je Viktor u drugom setu konačno uspeo da slomi njegov otpor i napravi brejk u trećem gemu, što mu je na kraju donelo izjednačenje u setovima.

Konačno, u setu odluke Blenš je napravio brejk i poveo sa 3:1, Viktor je na 4:2 uspeo da napravi brejk za 4:3, ali je odmah izgubio svoj servis, da bi Amerikanac, posle dugog devetog gema, u kojem je Troicki imao dve brejk lopte, ipak stigao do meč lopte koju je posle ukupno 108 minuta igre iskoristio.

Njega u narednom kolu očekuje duel sa iskusnim Italijanom Paolom Lorencijem.

Nagradni fond čelendžera u Montereju je 150.000 dolara.