Ruska teniserka Darija Kasatkina dala je svoje mišljenje o skandalu koji se desio u polufinalu turnira u Dubaiju.

Tamo je Andrej Rubljov diskvalifikovan i izbačen s turnira bez bodova, novca i povrh svega će ispasti iz Top 5 na ATP listi.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve zbog temperamenta i zbog činjenice da se u trećem setu meča protiv Aleksandera Bublika uneo u lice linijskom sudiji i počeo bučno da ga vređa. Nije mu se svidela odluka sudija, odnosno izostanak reakcije kada je Rus mislio da je Bublikova loptica završila u autu.

Sudija koji govori ruski je signalizirao da zna šta mu je Rubljov govorio, teniser je negirao da je uopšte pričao uvrede na ruskom, a glavni sudija i supervizor su diskvalifikovali Rubljova.

„Znači možete da izbacite igrača i oduzmete mu poene i novac, bez pregledanja video snimka? Kakav vic, još jedna potvrda da nam treba VAR u tenisu i automatske odluke na linijama na svim turnirima“, rekla je Kasatkina.

Navodi da ne pravda zemljaka i da je Rubljov svakako pogrešio, ali i da supervizor mora da ima „sto posto jasnu potvrdu pred očima pre nego što donese takvu odluku“.

Nije jedino ona reagovala, pošto se oglasio i španski igrač Alehandro Davidovič Fokina.

„Veoma je nepošteno što su diskvalifikovali Rubljova bez da provere da li je ono što je linijski sudija rekao bilo ispravno. To pravilo bi trebalo da se pormeni. Sramno. Treba nam VAR u tenisu“, rekao je i Davidovič Fokina.

„Ono što je on uradio nije dobro, ali oduzimanje novca od nagrade i poena bez ikakvog dokaza za ono što linijski sudija tvrdi je nefer“, dodao je teniser.

I Andrea Priskariju, rumunska igračica tvrdi da Rubljov „nije rekao ništa tako tragično“, saglasila se sa tim da je Andrej bio preblizu linijskom sudiji, te da je viđala i gore situacije u tenisu.

„Treće, činjenica da Andrejeve reči nisu uopšte uzete u obzir čini me razočaranom jer ovo nije prvi put da sam to viđala. Četvrto, kaznite ga ako morate, ali nemojte da ga diskvalifikujete, to mi je previše“, rekla je Priskariju, dodavši da u tenisu niko nema potpuno savršen temperament.

Rubljov je posle izbacivanja s turnira i meča završenog pri rezultatu 6:7 (4), 7:6 (5) i 6:5 za Aleksandera Bublika, ostao da se nada nekoj narednoj šansi da osvoji titulu.

Bublik je posle incidenta rekao da može da nastavi meč, ali su organizatori to odbili, pa će Kazahstanac u finalu igrati protiv pobednika meča Danila Medvedeva i Uga Umbera.

BONUS VIDEO: Rubljov – Bublik početak meča, bacanje novčića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar