Tokom noći su nepoznata lica bacila belu farbu na mural, ali je on brzo očišćen

Učenici Gimnazije u Orahovcu su zajedno sa direktorkom Dobrilom Vitošević i nekoliko roditelja očistili mural Novaka Đokovića koji je preko noći prekrečen.

Mural je delo Milana Milosavljevića, diplomiranog slikara zidnog slikarstva iz Beograda.

Pored murala je napisana poruka na srpskom i italijanskom jeziku „Nema unazad, čak ni da bi se uhvatio zalet”.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je izgledalo čišćenje pogledajte u videu iznad teksta.

„Ovo je samo još jedan od incidenata u nizu, napad na Srbe, od pucnjave, krađe, ne znam šta više. Imali smo i pljačke u selu, dolazila je policija ali ništa nije rešeno. Slučaj smo prijavili policiji, kamere postoje, ali ne očekujemo da išta bude rešeno. Ne vidim razlog kome nekome smeta sportista koji je najbolji u svetu, on nije ratni zločinac, nekome smeta što je o prvi u svetu i što je Srbin“, rekao je član Privremenog organa opštine Orahovac Marko Stašić za „Kosovo online“.

Nadovezala se i meštanka Olivra Radić:

„Novak je pobedio za sve nas. Novak je sportista, nije političar, ne bi trebalo da nikoga vređa. On je naš simbol ovde, deca ga vole, navijamo za njega. Ovaj mural nam je bio simbol slobode. Oni koji su ga uništili, pokušali da unište taj san o slobodi, ali neće uspeti. Mi ćemo mural očistiti i on će zablistati na istom mestu gde jeste“.

Direktorika Gimnazije u Orahovcu Dobrila Vitošević je sa đacima očistila mural.

„Svi obožavaju Novaka. Svi ga gledaju i dive se. A smeta onome ko se ne razume u sport, u takmičenje, u uporan rad, detaljno posvećen život cilju, dobrom cilju“, poručila je Dobrila.

BONUS VIDEO Đoković izlazi pred srpske navijače u Melburn parku posle osvajanja turnira

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar