Prvi reket sveta bio je dobro raspoložen posle okršaja s Kinezima.

Srbija je na Junajted kupu u grupi savladala Kinu sa 2:1 u Pertu, pošto je posle pobede Novaka Đokovića nad Žižen Žangom i poraza Olge Danilović od Ćinven Ženg bilo 1:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Odlučivao je super taj-brejk u trećem meču koji su u miks dublu igrali Olga i Novak protiv Žanga i Ženg i slavili sa 6:4, 1:6, 10:6.

A pošto su Novu godinu u Pertu dočekali na terenu u pobedničkom raspoloženju, Đoković je bio posebno dobro raspoložen i prema Olgi je ispao džentlmen.

„Prvo dame“, kazao je Đoković na pitanje spikerke o načinu na koji je završena 2023. godina, u kojoj je bilo uspeha i za njega i za Danilovićevu.

„Ovo je bilo na vrhu moje liste želja, da igram sa Novakom i da pobedim, tako sam srećna. Prvo, hvala svima što ste ostali i bili sa nama na novogodišnje veče. Ne znam šta da kažem, ovo je neverovatan meč bio. Znam da sam dala sve od sebe i tako sam srećna što ovako završavamo ovu godinu“, rekla je Olga posle meča.

Foto: TANJUG/AP Photo/Trevor Collens

Zahvalio se i Novak i rekao da mu je ovo verovatno jedan od najjedinstvenijih dočeka Nove godine. Poželeo je da navijači ostanu uz tenisere i nadalje.

„Kao što je Olga rekla, nikad nismo imali priliku da igramo zajedno i godinama pričamo o tome. Da li će biti Olimpijske igre ili neko drugo takmičenje. Evo ovde smo dobili šansu i to protiv veoma dobrog tima. Jako smo uzbuđeni zbog toga. Oni su u formi, dobili su prvi meč 3:0, oboje su dobri u singlu i dublu. Olga je podigla svoj duh i bila jako dobra u taj-brejku. Vi sa tribina ste bili fantastični i hoću da vas zamolim, hajde da proslavimo Novu godinu zajedno. Ostanite još nekoliko minuta. Imamo di-džeja, imamo muzike, biće odbrojavanje i zajedno ćemo proslaviti Novu godinu“, rekao je Đoković.

Danilovićeva je probala zatim da opiše koliko joj znači podrška koju joj je Nole pružao u nekim teškim momentima.

Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

„Ne postoje reči. On je najbolji svih vremena i iz moje je zemlje. Ugledala sam se na njega otkako sam prvi put uhvatila reket i bio je uz mene kad su bila jako teška vremena i vidim ga kao istinskog prijatelja, bliskog meni i mojoj porodici. Za mene biti tu, nemam reči“, rekla je Olga.

Novak je potom odgovorio i na pitanje kako se oseća u timu kada je dobar deo vremena u toku sezone sam i prepušten svojim veštinama na terenu.

„Hvala što ste me podsetili pošto želim svima da se zahvalim. Mi smo svi prijatelji, snažimo našu vezu svakog dana i zahvalni smo što imamo priliku da budemo zajedno, ovo su retke situacije kad smo u timskom okruženju. U 98 posto vremena smo sami i sjajno je što smo svi ovde zajedno. Da čujemo di-džeja, srećna Nova godina“, zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO: Doček Nove na terenu: I to se dogodilo!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar