Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Screenshot Twitter Sameer Hashmi

Novak Đoković obratio se javnosti pred početak turnira u Dubaiju, na kome će odigrati i prvi meč u sezoni protiv Lorenca Musetija. Imao je i posebnu poruku za Danila Medvedeva, koji je tokom Australijan opena redovno pominjao svog prijatelja.

Najpre je istakao da su ga ostali igrači odlično sačekali.

PROČITAJTE JOŠ

„Nije mi bilo teško da uzmem reket u ruke i izađem na teren da se bavim sportom i samo igram. Spreman sam koliko god je to moguće. Bilo je mnogo emocija nakon što sam se vratio iz Australije. Bilo je čudno. Bio sam razočaran, bio sam tužan zbog načina na koji se sve odigralo i načina na koji sam napustio zemlju.“

Đoković još uvek nije siguran gde će moći da igra ove sezone.

„Koji god turnir da budem u mogućnosti da igram, pokušaću da dođem u tu zemlju i igram na tom turniru. Situacija je trenutno drugačija. Stvarno ne mogu da biram. Gde god budem imao mogućnost da igram, iskoristiću tu priliku, jer to je ono što i dalje volim da radim. Imam podršku moje porodice i mog tima, to mi je mnogo bitno. Nije lako ni za koga u ovoj situaciji, ali veoma je uzbudljivo što su svi oni zajedno sa mnom u Dubaiju. Igraću ovaj turnir i videću šta će biti dalje. „Ranija pozitivna iskustva na terenu i titule očigledno me još više povezuju sa ovim mestom.“

Upitan je i da prokomentariše mogućnost da Medvedev trijumfom u Akapulku dođe do prvog mesta ATP liste. Bio bi prvi igrač koji se ne preziva Đoković, Marej, Federer ili Nadal koji je to uspeo još od 2004. godine.

„Znam da je veoma blizu. Jedini scenario koji ja imam u glavi je da pobedim na svim mečevima i nadam se da ću ostati na prvom mestu. On zaslužuje da bude broj 1, verovatno će se to dogoditi, ako se to dogodi ove nedelje, ja ću biti prvi koji će mu čestitati“, poručio je Đoković.

BONUS VIDEO Đoković odradio trening u Melburnu dok su ga snimali dronom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar