Foto: Twitter/Printscreen/EPA-EFE/PETER FOLEY

Reket zamenio oružjem.

Ukrajina se nalazi u vihoru rata nakon vojne intervencije Rusije na njihovoj teritoriji, a mnogi sportisti su odlučili da sportska borilišta zamene uniformom i odu u rat.

Jedan od njih je teniser Aleksandar Dolgopolov. Nekada je bio 13. teniser sveta, a u karijeri je dva puta pobedio i Rafaela Nadala.

PROČITAJTE JOŠ

„Trenutno je pilot drona koji baca bombe na ruske ciljeve. Na svojim društvenim profilima podelio je snimak na kojem vežba bombardovanje dronom. „Vežba čini savršenstvo. A komentari mojih drugova su neprocenjivi“, napisao je Dolgopolov.

Penzionisani ukrajinski teniser ima 36 godina, a u karijeri je osvojio tri šampionske titule – Buenos Ajres 2017. godine, Vašington 2012. i Umag 2011. godine. Kada su Rusi počeli da upadaju na ukrajinsku teritoriju, najuspešniji ukrajinski teniser se pridružio ukrajinskoj vojsci i odustao od tenisa.

„Rat je ogromna zbrka. Tenis me je nekako pripremio za rat. Moraš biti miran pod pritiskom i reagovati brzo i tačno, donositi prave odluke. Nemam paniku, mnoge tehnike u tenisu mogu da se primene i na rat. Pogrešne odluke u ratu mogu koštati života“, rekao je Dolgopolov u ranijem intervjuu.

BONUS VIDEO Đoković izlazi pred srpske navijače u Melburn parku posle osvajanja turnira

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar