Holger Rune
Foto: Tanjug/AP Photo/Ryan Sun)

Holger Rune savladao je Tejlora Frica sa 2:6, 7:6(2), 6:3 i uspeo da se plasira u četvrtfinale mastersa u Indijan Velsu. Ne samo što je to uspeo da uradi, već je impresivno kako je to uradio.

Tako je poznat i poslednji četvrtfinalista Indijan Velsa, a od osam najboljih igrača samo se Novak Đoković, prvi na svetu, Andrej Rubljov, petoplasirani na ATP listi, i Hubert Hurkač nisu našli u najboljih osam.

PROČITAJTE JOŠ

Rune je pokazao da polako stvari dolaze na svoje mesto nakon burnih meseci u kojima je zapošljavao i iznenada davao otkaze trenerima.

Priču o preokretu je najbolje započeti od ovog momenta i ovog rezultata. Danac se suočio sa meč loptom pri rezultatu 6:2, 5:4, 40:30 za Frica… Onda je pokazao da ne može da bude poljuljan.

„Bilo je ludo. Stvarno sam uspeo da ostanem u momentu i da nastavim da se borim. Pokušao sam da igram od poena do poena i i mislio sam da sam uspeo da podignem nivo veoma neverovatno na kraju drugog seta“, poručio je Danac.

U prvom setu je napravio čak 15 neiznuđenih grešaka, dok je Fric igrao agresivno sa osnovne linije i osvojio 16 od poslednjih 19 poena.

Usledio je ključni, 10. gem drugog seta. Fric je stigao do meč lopte na servis Danca, a Fric je bekhend izbacio u aut.

„Kontrolisao je prvi set i veći deo drugog. Bio sam srećan da nastavim da se borim i verovao sam da ću pronaći ritam“, poručio je Rune koji je susret završio sa čak 29 vinera.

Nakon što je srušio šampiona Indijan Velsa iz 2022. godine, sada će na megdan prošlogodišjem finalisti Danilu Medvedevu. Biće ovo prvo četvrtfinale mastersa za Runea van Evrope. Do sada su igrali dva puta (1-1) i oba puta na šljaci.

Rune trenutno ima 13-5 u sezoni.

Poznati su i svi četvrtfinalisti Indijan Velsa*

Tomi Pol (17) – Kasper Rud (9)

Danil Medvedev (4) – Holger Rune (7)

Janik Siner (3) – Jiri Lehečka (32)

Karlos Alkaraz (2) – Aleksander Zverev (6)

*U zagradi piše ranking nosioca

BONUS VIDEO Bizarna situacija na meču Rune – Muzeti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar