Foto: EPA/FRISO GENTSCH

Ukrajinski teniser Sergej Stahovski kaže da će se prijaviti za rezervni sastav ukrajinske vojske u ratu sa Rusijom.

Ruske vojne snage napale su Ukrajinu ove nedelje u četvrtak i već su stigle do Kijeva.

PROČITAJTE JOŠ:

Stahovski ima 36 godina i trenutno je 240. na ATP listi, a najbolji renking mu je bio 31. mesto.

On je jedan od sportista koji su rešili da se prihvate oružja, pošto su slično uradili i nekadašnji bokseri Vladimir i Vitalij Kličko.

„Vojska je otvorila poziv za rezerviste i svako ko je voljan da se bori mogao je da dođe, zaduži oružje i postane deo teritorijalnog otpora. Ima mnogo ljudi tamo. I ja sam se prijavio prošle nedelje, samo nisam imao dokumente da potpišem ugovor. Svako ko je motivisan može da se prijavi. Ja nemam vojnog iskustva, ali imam iskustva u rukovanju oružjem, privatno. Ne vidim razlog zašto većina mojih zemljaka mora da rizikuje svoje živote da bi poslala van svoje porodice dok oni ostaju u Ukrajini“, rekao je Stahovski.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je odbio da bude evakuisan iz zemlje u krizi, što je Stahovski pozdravio.

„Predsednik kog imamo danas je jedini kog smo imali da se zauzeo za zemlju, veruje u to što radi i rizikuje život. Svi prethodni su bili politički vic. On možda jeste komičar, ali je predsednik naroda“, istakao je Stahovski.

Podsećamo, Stahovski je pre mesec i po dana pružao podršku Novaku Đokoviću, kada je srpski igrač deportovan iz Australije.

Opisao je to kao vrlo tužnu odluku, zbog koje se šalio na račun novinara Bena Rotenberga, jednog od najžešćih Đokovićevih kritičara.

Tada je bio jedan od retkih koji su podržali Novakovo pravo da se ne vakciniše i da mu to ne bude uslov da bi mogao da igra na turnirima.

BONUS VIDEO: Najbolji momenti finala Nadala i Medvedeva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar