Tornike Šengelija
Tornike Šengelija, Foto:EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Gruzijski košarkaš Tornike Šengelija ne želi da igra u CSKA iz Moskve zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Iskusni veteran sa pozicije krilnog centra, koji je u „armejce“ stigao pre dve godine, dao je otkaz u svom klubu.

PROČITAJTE JOŠ:

CSKA je tada platio milion evra na ime obeštećenja za ovog košarkaša, a Toko je dobio ugovor na oko dva i po miliona evra godišnje po sezoni.

Time je postao peti najplaćeniji košarkaš u Evropi, po informacijama „Basket News-a“.

„Doneo sam odluku u protestu zbog ruske invazije na Ukrajinu. Ne mogu više da zamislim sebe, niti da prihvatim opciju da igram za klub u vlasništvu ruske armije“, kazao je Šengelija za medije u svojoj zemlji, a preneo je i Emilijano Karkija, poznati košarkaški novinar.

Međutim, oglasio se i jedan od agenata menadžerske agencije koja zastupa Šengeliju, Nikos Varlas.

Izvori portala „Basket njuz“ i Nikosa Varlasa, koji radi za agenciju koja zastupa Šengeliju, tvrde da je citat je izmišljen.

„Toko Šengelija nije dao nikakvu izjavu nijednom mediju. Trenutno je fokusiran na dobrobit svoje porodice. Kada bude doneta odluka o njegovoj budućnosti razgovaraće pre svega sa CSKA iz Moskve“, napisao je Varlas na svom Tvitter nalogu.

„Tornike Šengelija nigde nije dao izjavu nijednom novinaru/mediju, uključujući i svoju domovinu.

Trenutno se nalazi van Moskve i rešava porodični hitan slučaj, a CSKA je svestan situacije. Svaka komunikacija sa njegove strane biće obavljena prvo njegovom klubu“, ponovila je agencija u tvitu.

Rusi su u četvrtak napali Ukrajinu i do subote su već stigli do Kijeva gde se vode borbe. Ovaj napad je osudila međunarodna zajednica, a mnogi su pružili podršku Ukrajincima.

Od sportista su to najskorije učinili i Poljaci, koji odbijaju da igraju baraž za Mundijal u Kataru sa Rusima u martu. Kada je reč o košarci, Žalgiris ne želi da igra sa ruskim timovima, a pokrenuo je inicijativu da se oni izbace iz Evrolige.

Ta inicijativa nije prošla među ostalim klubovima elitnog takmičenja, ali je jasno da su i ruski sportisti i klubovi pod pritiskom zbog vojne intervencije protiv Ukrajine.

Podsećamo, Šengelija je pre četiri godine bio u idealnom timu Evrolige, a završio je iza Luke Dončića u glasanju za najkorisnijeg igrača tog takmičenja.

BONUS VIDEO: Stef Kari i Lebron obeležili NBA ol star meč u Klivlendu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar