Karlos Alkaraz
Foto: Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier)

Prvi teniser sveta Španac Karlos Alkaras plasirao se u četvrtfinale turnira u Majamiju, pošto je u dva seta pobedio Amerikanca Tomija Pola sa 6:4, 6:4.

Španac je do pobede nad 19. igračem na ATP listi stigao posle sat i 38 minuta igre.

Alkasar je u oba seta po jednom oduzeo servis protivniku.

U četvrtfinalu, Alkaras će igrati protiv još jednog Amerikanca Tejlora Frica.

Alkaraz brani titulu u Majamiju i neophodno mu je da je osvoji kako bi uspeo da ostane na pravom mestu ATP liste. U suprotnom se na vrh vraća Novak Đoković.

Alkaraz će pokušati da postane osmi teniser u istoriji koji je uspeo da iste godine osvoji i Majami i Indijan Vels, što je dostignuće koje je po pravilu rezervisano samo za najbolje. Najviše puta je u istoriji to uradio Đoković, čak četiri i tri godine zaredom. Sledeći na listi je Rodžer Federer koji je tri puta stigao do „sunčanog dubla“, dok su po jednom to uradili Džim Kurije, Majkl Čeng, Pit Sampras, Andre Agasi i Marselo Rios.

Po završetku susreta je Alkaraz napisao poruku „33 uskoro?“. Ovo se odnosilo na mogućnost da Fernando Alonso upiše novu pobedu u Formuli 1.

Plasman u četvrtfinale je obezbedio i Rus Karen Hačanov nakon što je pobedio trećeg tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 2:0 po setovima 7:6(4), 6:4.

Hačanov, 16. igrač na ATP listi, do pobede je stigao posle sat i 34 minuta igre u reprizi polufinala Australijan opena.

Prekinuo je tako niz od šest poraza od grčkog tenisera i čak 23 meča zaredom koje je izgubio od igrača u Top 10. Poslednji put pre ovoga je to uradio avgusta 2019. godine.

Rus će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Argentinca Franciska Serundola i Italijana Lorenca Sonega.

BONUS VIDEO Fantastični poen pripao Karlosu Alkarazu, Frensis Tijafo ostao u čudu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar