Foto: EPA-EFE/DAVID GUZMAN

Rodžer Federer je u sredu izneo ideju da se ATP i WTA spoje u jedno rukovodeće telo svetskog profesionalnog tenisa, a ideju podržava i Stan Vavrinka.

Federer je otkrio da bi tako nešto imalo smisla i da je trenutak kada je ceo sport stao zbog pandemije koronavirusa, idealan da se pregrupišu redovi u sportu i stvori jače telo.

Ideju su podržali preko društvenih mreža mnogi iz sveta tenisa, među njima i Rafael Nadal, Simona Halep, Nik Kirjos, Vasek Pospišil i Bili Džin King, koja je 1973. godine osnovala WTA.

PROČITAJTE JOŠ:

Stan Vavrinka je u uživom uključenju na Instagramu, u razgovoru sa bivšim velikom šampionkom Kris Evert, rekao da je ideja dobra, ali da ne zna i da li je moguća.

Pojedini svetski mediji, poput „Njujork tajmsa“ tvrde da Federer nije slučajno izrekao ideju, već da iza toga ozbiljno stoje i ljudi iz ATP, poput prvog čoveka Andree Gaudencija.

Na molbu Eveerove da prokomentariše Federerovu ideju, Vavrinka je odgovorio:

„To nije samo komentar, ima mnogo razgovora iza svega toga, ATP i Andrea Gaudenci su već razgovarali o toj mogućnosti. Pokušavaju da nađu nešto da spoje WTA i ATP. Da nađu način kako jedni drugima da pomognu. Mislim da bi za navijače, tenisere i teniserke, to bila sjajna vest. Moraju samo da nađu pravi način. Ja kao igrač verujem da bi tako nešto bilo odlično, ali ne znam koliko je moguće da se ostvari“, zaključio je Vavrinka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar