Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) iznela je svoj stav u vezi sa vakcinacijom protiv koronavirusa, kao i podatke koliko je tenisera dobilo jednu od vakcina.

ATP saopštava da igrači nemaju obavezu da se zaštite od virusa kada je reč o pravilima koje postavlja ova organizacija, ali ipak države odlučuju da li će za ulaz u njih biti obavezna vakcinacija sportista.

PROČITAJTE JOŠ:

„ATP je dosad, a i nastaviće tako, snažno preporučivao igračima da se vakcinišu, a ta preporuka zasnovana je na naučnim dokazima. Poštujemo pravo svakog igrača da napravi izbor, ali takođe verujemo da svaki teniser ima ulogu da odigra u tome da se postigne grupni imunitet. ATP trenutno ne zahteva vakcinaciju na turnirima, ali ukoliko lokalne vlasti to čine, ATP će podržati tu odluku“, navode iz ATP, a prenosi L’Ekip.

Poslednjih dana je bilo mnogo priče o tome da Novak Đoković ne želi da otkrije svoj „status“ po pitanju vakcinisanja, a i ranije je bio rezervisan po istom pitanju.

ATP procenjuje da je oko 70 posto igrača vakcinisano, kao i svi članovi ove organizacije koji nisu teniseri.

Posebnu pažnju privlači stav ATP-a da podržava ukoliko vlasti pojedinačnih zemalja traže vakcinu kao preduslov za učešće na turnirima u tim zemljama.

Slično stanovište, po svemu sudeći zastupaju i Australijanci, zbog čega je bilo mnogo pitanja da li će Đoković, kao branilac titule na Australijan openu, uopšte otići u Melburn ako vakcina bude obavezna.

BONUS VIDEO: Dosad neviđeni snimci vile Đokovića na Pavlovačkom jezeru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare