Foto: Starsport Pedja Milosavljević; Instagram Screenshot nataliavajdova

I dok o Novaku Đokoviću znamo gotovo sve, o čoveku koji je izbrusio njegov talenat znamo toliko malo. Marjan Vajda je u epicentar interesovanja "bacio" ćerku Natalija koja je bila protiv toga da tata započne rad sa srpskim teniserom.

Sada deluje čudno pitanje koje je Vajda sebi postavio – ko je taj Novak? Danas gotovo da se niko ne postavlja ovo pitanje o asu koji je postao planetarna senzacija i blizu zvanja najboljeg tenisera u istoriji.

PROČITAJTE JOŠ

Vajda je nedavno otkrio kako je protekao prvi susret.

„Imam zanimljivu priču kako sam upoznao Novaka 2006. godine. Pozvali su mog prijatelja Brana Stankovića da trenira Novaka. On nije hteo da trenira, ali im je rekao da ima dobrog prijatelja i da će da pita njega. Pozvao me je kasnije tog dana. Ja sam ga pitao, ko je taj Novak? Ja sam u to vreme trenirao žensku reprezentaciju Slovačke u nacionalnom teniskom centru. Posle tri dana me je pozvao Novak i sa ćerkom sam otišao u Pariz“, počeo je Vajda.

Iako će godinama kasnije bekhend paralela postati jedan od zaštitnih znakova našeg asa, tada je Natalija to ocenila kao veliku manu.

„Otputovali smo u Pariz, gde smo upoznali celu porodicu, roditelje i braću. Novak je trenirao sa Olivijeom Rohusom. Poveo sam svoju ćerku i gledali smo ga. Pitao sam Nataliju šta misli o tom momku? Ona ga je pogledala, on je imao neku razmenu udaraca, a onda je rekla: ‘Ne znam, nema nikakav bekhend’, ispričao je Vajda zabavan detalj.

Ona je bila protiv te saradnje, a onda se pokazalo da je Vajda imao vrhunski njuh.

„Već tada ga je osuđivala, dala mi zadatak i poručila da imam težak posao i da moram da unapredim njegovu igru na neki način, ali već tada sam video da je neverovatan takmičar. Jednom kada izađe na teren, skoro da ne gubi poene“ nasmejano je objasnio Vajda koji je napravio potez karijere kada je krenuo da radi sa srpskim teniserom.

Natalija Vajdova ima 25 godina, ali nikada nije ostvarila svoj puni potencijal. Trenutno nije rangirana, a najbolji rezultat joj je bio 473. mesto na rang listi.

Slovački mediji su preneli da se porodila decembra prošle godine i da je donela prvog unuka Marjanu, nakon što je unuku dobio od Nikol.

Otac deteta je 20 godina stariji Martin Ševela, fudbalski trener koji ima dvoje odrasle dece sa ženom Lusijom.

Pre sedam godina je prilično iskreno govorila o odnosu sa Novakom.

„Uvek sam želela da me tata trenira. Bila sam ljubomorna na Novaka. Sada sam srećna i osećam se bolje svakog dana. Tata se potpuno posvetio poslu, većinu godine je provodio na takmičenju, nedostajao nam je malo. Držali smo prekrštene prste da ostvari ciljeve. Prošle godine je počeo da priprema Novaka da želi da bude više kući u Slovačkoj. Nismo ga pritiskale, osetio je to sam“, ispričala je 2014. godine.

Objasnila je i kako Vajda gleda Novakove mečeve.

„Prošli Vimbldon sam proživela sa tatom pored televizora. Bila sam iznenađena kako je podneo kritične momente finala sa Federerom potpuno miran. Pre svakog meča je imao duge razgovore sa Borisom Bekerom i diskutovao o rivalima do detalja, uvek su se dobro slagali“, rekla je tada.

Vajda je tako vremenom odlučio da sve više vremena posveti porodici, pa je zbog toga i Goran Ivanišević krenuo na gotovo sve turnire sa Novakom.

Slovak sada provodi vreme sa Natalijom i Nikolom, drugom ćerkom, na čijoj je svadbi Novak bio pre dve godine u Bratislavi.

Đoković je bio elegantno obučen, a to je izazvalo dosta pažnje u slovačkoj javnosti.

Od decembra se Natalija gotovo potpuno povukla iz javnosti, a povremeni prozor u njen privatni život daju nam samo fotografije na Instagramu.

Sada već verovatno bivša teniserka uglavnom vreme provodi u roditeljskoj kući u Slovačkoj, a nažalost od teniske karijere su uvek veću pažnju privlačili komentari o Novaku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram