Barbara Šet i Novak Đoković Foto: Instagram Screenshot babsschett; EPA-EFE/JASON SZENES

Smela procena teniske analitičarke

Barbara Šet, nekada top deset igračica, sada stručni komentator „Eurosporta“ nije verovala da će neko uspeti da obori rekord Štefi Graf po broju nedelja na vrhu sveta.

To je pošlo za rukom Novaku Đokoviću, koji je trenutno na 378 nedelja sa tendencijom da se ta brojka poveća do kraja sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

„Novakovih 378 nedelja na prvom mestu, to je više od sedam godina, što je neverovatno. Prestigao je Štefi Graf, koja mi je oduvek bila primer i uzor. Uvek sam je jako poštovala jer sam igrala protiv nje, u toj eri. Nisam verovala da će neko nadmašiti njen rekord. Sada se to desilo sa Novakom, što je fenomenalno“, kaže Barbara Šet.

Dobro je poznato u kakvim je okolnostima Novak igrao u proteklih godinu i po dana.

„Kada je osvojio Australijan open početkom godine i opet postao broj jedan, pitala sam se, kako je to moguće? Prošle godine, na dva slema nije mogao da igra, a za osvojeni Vimbldon nije dobio poene. Dakle, bezmalo da to što nije mogao da računa na tri grend slema, postao je opet broj jedan. Mislim da to govori mnogo o Novaku Đokoviću, pre svega koliko je dobar“, dodala je Barbara.

Kraj Novakove karijere se još uvek ne nazire, pa će tako mnogi rekordi biti uvećani, a neki verovatno tek oboreni.

„Ne vidim da je ovo sada kraj za njega, mislim da će preći brojku od 400 nedelja na prvom mestu. On je taj kog treba pobediti u ovom trenutku i najkonstantniji je igrač. Zaista je sve ovo zaslužio. Fenomenalno je šta je postigao, s pravom drži ovaj rekord“, zaključila je Šet.

BONUS VIDEO Đoković izlazi pred srpske navijače u Melburn parku posle osvajanja turnira

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare