Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković je u fantastičnoj formi u Njujorku, a svoju inspiraciju crpi iz različitih izvora. Jedna od njih su i teniseri sa posebnim potrebama.

Poznato je da nije lako igrati tenis ni kada ste apsolutno zdravi, svi znamo kakve to napore iziskuje, a možete da zamislite kako je igračima koji se takmiče uz pomoć invalidskih kolica.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je često imao prilike da razgovara sa kolegama koji su veliki šampioni u tom segmentu teniskog sporta, a poslednji sa kojim se susreo je Gustavo Fernandez, petostruki grend slem šampion u singlu.

PROČITAJTE JOŠ: Novak: Kako život? Portir: Nije loše, stojim 14 sati…

Gustavo je osvajao titule 2016. i 2019. na Rolan Garosu, 2017. i 2019. u Melburnu i prošle godine na Vimbldonu.

Novak je podelio svoja iskustva sa Gustavom.

„Gustavo i ja smo pričali danas o tenisu. Igrači u kolicima su istinska inspiracija za mene. Za nevericu je kako uspevaju da stignu na sve udarce dok imaju jednu ruku sve vreme na točku. Gustavo Fernandez je bio ljubazan da odgovara na moja pitanja i da mi uvid o svojim herkulovskim naporima na tarenu. Pokušao sam nekoliko puta da igram tenis u kolicima i to je super teško. Jako se divim Gustavu i svim ostalim igračima u kolicima. Svaka čast US Openu što je dao priliku ovim igračima da se takmiče u ovakvim okolnostima“, napisao je Novak na svom Instagram profilu.

Ne sumnjamo da su i Novak i njegova igra jednaka inspiracija ovim neustrašivim borcima u kolicima, prepunim sportskog i takmičarskog duha.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar