Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani / POOL

Novak Đoković, šampion Rolan Garosa 2016. godine, sjajno je započeo turnir u Parizu.

Prvi teniser sveta je bez problema stigao do drugog kola pošto je pobedio Šveđanina Mikaela Imera, 80. igrača sveta sa 6:0, 6:2, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ

Tako je Novak nastavio sjajan niz rezultata na šljaci ove sezone, koji je započeo nedavno na Mastersu u Rimu koji je osvojio po peti put.

Takođe, bila mu je ovo 32. pobeda u sezoni i ukupno 69. na turniru u Bulonjskoj šumi u njegovom 16. nastupu na ovom takmičenju.

Fantastično je svetski broj jedan započeo turnir. Taj prvi set je pokazao sve, pre svega razliku u klasi između dvojice igrača.

Delovalo je sve kao lakši trening za Đokovića, koji je bolje ušao u meč, odmah našao taj prepoznatljivi ritam kojim je pobeđivao nedavno protivnike i na Mastersu u Rimu.

Od početnog udarca, preko forhenda i bekhenda, te često skraćenih lopti, sve je besprekorno funkcionisalo za meč prve runde na grend slemu.

Lako je Novak pravio brejkove i bukvalno posle samo dvadeset minuta je dobio početni set bez izgubljenog gema, prvi put još od Vimbldona 2019. i meča sa Davidom Gofanom.

Uspeo je Imer malo da podigne igru početkom drugog seta, Novak je napravio brejk i poveo sa 2:1, ali je Šveđanin uzvratio istom merom za 2:2.

Nije to izbacilo iz koloseka Đokovića, dobio je naredna četiri gema bez većih problema i posle 55 minuta je već imao prednost od 2:0 u setovima.

U trećem setu je došlo do manjeg opuštanja broja jedan, u prvoj polovini seta imao je brejk, ali je dozvolio Imeru da se vrati u igru i izjednači na 3:3.

Ipak, to je bilo sve od 80. igrača sveta, Novak je lako dobio tri naredna gema i tako završio posao na startu turnira.

Njega u drugom kolu očekuje susret sa boljim iz meča Litvanca Ričardasa Berankisa i Uga Dalijena iz Bolivije.

Sve detalje meča mogli ste da pratite uz naš blog uživo. 

TOK MEČA

TREĆI SET: 

6:3 – KRAJ! NOVAK JE U DRUGOM KOLU

Očekivano, brejk na kraju meča i Novak je bez velikih problema stigao do plasmana u drugo kolo Rolan Garosa. Njegova 69. pobeda u Parizu, 32. u ovoj sezoni u 33 meča. Fantastično.

5:3 – Potvrđen brejk, Novak pred pobedom

Tako to rade šampioni, laka potvrda brejka, 5:3. Novaku sada nedostaje samo gem da se plasira u drugo kolo na Rolan Garosu 2020.

4:3 – RIBREJK!

Na 30:30, greška Imera, predugačak forhend, a onda je dugu razmenu udaraca u narednom poenu dobio prvi reket sveta – bekhend dijagonala, viner i imamo ribrejk, 4:3!

3:3 Brejk za Imera!

Malo je popustio Novak, dozvolio je Imeru da napravi brejk i izjednači na 3:3. Čini se da Novak oseća neku nelagodnost u desnij šaci, ali čini se da to nije ništa strašno.

3:2 – Imer smanjio prednost

Uspeo je švedski teniser da smanji prednost Novaka, ali i dalje je u brejku zaostatka. Novak je na lepom putu da zabeleži prvu pobedu u Parizu i 32. u sezoni.

3:1 – Potvrđen brejk

Pokušao je Imer da uradi nešto više, ali uspeo je da stigne samo do izjednačenja. Dobar servis je Novaku doneo prednost i potvrdu brejka, 3:1.

2:1 – BREJK ĐOKOVIĆA!

Fenomenalno je Novak dobio poen na 30:30 kojim je stigao do nove brejk prilike. Ipak, drop šot u narednom poenu je za malo završio u autu. Odličan servis doneo je Imeru prednost, ali ništa zato, uspeo je Novak da dođe do izjednačenja, a potom iskoristi narednu brejk loptu, 2:1.

1:1 – Ekspresan gem za Đokovića

Lagano, četiri poena u nizu, Novak bez većih problema stiže do izjednačenja u trećem setu.

0:1 – Gem za Imera

Uspeo je Novak da dođe do 40:30 u ovom gemu, ali ne i da dođe do izjednačenja i eventualno prilike za brejk. Šveđanin je dobio gem na startu trećeg seta.

DRUGI SET:

6:2 – SET ZA NOVAKA!

Odličan gem za kraj seta, Novak je za kraj odigrao atraktivno na mreži, sigirnim štop volejem je dobio poen za kraj i tako set rešio u svoju korist sa 6:2. Posle 55 minuta igre ima velikih 2:0 u setovima.

5:2 – JOŠ JEDAN BREJK ĐOKOVIĆA!

Šta reći, Novak opet pokazuje razliku u klasi. Pravi treći brejk u setu, šesti u meču i vodi sa 5:2. Uskoro će servirati za vođstvo od 2:0 u setovima.

4:2 – Potvrđen brejk

Ako ne može ništa drugo, Imer može da dobije atraktivan poen. Na 30:15, odigrao je fenomenalan tviner pa je i Novak aplaudirao. Naredna dva poena dobio je Đoković, u poslednjem je Imer pao i nije mogao da stigne da vrati lopticu, tako je Novak potvrdio brejk, vodi sa 4:2.

3:2 – NOVI BREJK ZA NOVAKA

Tako je to kod Novaka, izgubi servis gem, ali brzo to nadoknadi novim brejkom, drugim u ovom setu. Lako je došao do 0:40, potom je bekhend poslao u mrežu, a Imer je gem završio neiznuđenom greškom i Đoković je tako poveo sa 3:2.

2:2 – Imer vratio brejk

Retke su greške Đokovića u ovom meču, ali je ovaj servis gem počeo sa dve. Na 15:30 je loše odigrao smeč udarac i dao protivniku šansu za brejk. Potom smo videli drop šot koji je završio u mreži, Imer je vratio brejk, 2:2.

2:1 – BREJK ĐOKOVIĆA!

Nije se dugo držao Imer. Novak je fantastično reternirao, diktirao tempo igre u poenu, stigao da odigra čak i jedan prelep volej. Na kraju, Imer je pogrešio posle skraćene lopte, lopticu je poslao u mrežu.

1:1 – Bollji otpor Šveđanina

Uspeo je Šveđanin da osvoji dva poena u ovom gemu i konačno natera malo Novaka da se zagreje, jer je prilično hladno u Parizu. Ipak, nedovoljan otpor da bi stigao do prilike za brejk, Novak nastavlja sigurno da servira.

0:1 – Prvi gem za Imera, Kurijer očaran igrom Novaka

Šveđanin se konačno „upisao“. Trebalo mu je 25 minuta da osvoji prvi gem u meču. Inače, podatak je da je ovo prvi set za Novaka bez izgubljenog gema još od Vimbldona 2019. i meča sa Gofanom.

Impresioniran je Novakovom igrom i Džim Kurijer, bivši šampion turnira u Bulonjskoj šumi.

„Zapanjujući je nivo igre Novaka Đokovića“,  kaže Amerikanac. I u pravu je.

PRVI SET

6:0 – SET S NULOM!

Kakav furiozan start Đokovića na početku Rolan Garosa! Set za svega 20 minuta, ekspresno, lako, ubedljivo. Potvrda klase.

5:0 – TREĆI BREJK!

Osmi direktan poen Đokovića, ekspresno stiže do vođstva od 5:0. Za sada, sve deluje kao lakši trening za najboljeg tenisera sveta.

4:0 – Laka potvrda brejka

Bez većih problema je Đoković dobio gem na svoj servis. Tako je potvrdio drugi brejk u početnom setu. Jednostavno, Imer za sada ne može da parira šampionu ovog turnira iz 2016.

3:0 – DRUGI BREJK NOVAKA

Novak ima rešenje za sve. Odigrao je na 30:15 odličnu forhend dijagonalu, potom je Šveđanin pogrešio iz forhenda za novu brejk priliku za svetskog broja jedan. Još jednom je forhend Imera završio u autu i Novak je tako stigao do novog brejka.

2:0 – Đoković čuva servis

Očekivano, bez većih problema srpski as je osigurao vođstvo od 2:0. Dozvolio je protivniku dva poena, ali ga je solidnim servisima konstantno držao daleko od osnovne linije.

1:0 – BREJK ĐOKOVIĆA

Prvi poen u meču osvojio je Đoković, usledila je dupla servis greška Imera, da bi zatim Šveđanin odservirao as.

Lako je Novak stigao do brejk lopte, jer se Imer strahovito mučio da ubaci prvi servis.

16.11′ – MEČ JE POČEO!

16. 08′  – POLOVIČAN UČINAK ŠVEĐANINA

Mikael Imer je u 2020. godini odigrao ukupno 12 mečeva, upisao je šest pobeda i isto toliko poraza.

16.03′ – NOVAK I IMER NA TERENU

Uskoro će početi susret, teniseri su na zagrevanju, a krov je spušten. Temperatura u Parizu trenutno je 18 stepeni Celzijusa.

15.55′ – ĐOKOVIĆ O EMOCIJAMA

Najbolji srpski teniser je po dolasku u prestonicu Francuske pričao za tamošnje medije, a jedno od glavnih pitanja odnosilo se na kontrolu emocija.

Jasno je da su novinari aludirali na ono što se dogodilo u Njujorku, gde je slučajno pogodio lopticom linijskog sudiju, zbog čege je diskvalifikovan.

Đoković je na to pitanje odgovorio:

„Neću da grdim sebe zbog toga. Naučio sam lekciju, ali sigurno da neću kontrolisati emocije. I dalje smem da viknem, da stegnem pesnicu, da pokažem reakciju“, izričit je Novak.

15. 48′ – DOBRO DOŠLI

Uz portal Nova.rs možete da pratite lajv meč između Novaka Đokovića i Šveđanina Mikaela Imera u prvom kolu Rolan Garosa.

ROLAN GAROS, 1. KOLO

Utorak:

Đoković – Imer

Haris – Popirin 6:4, 6:4, 7:6

Beretini – Pospišil 6:3, 6:1, 6:3

Garin – Kolšrajber 6:4, 4:6, 6:1, 6:4

Lajović – Mager 6:4, 7:6 prekid kiša

Andreson – Đere 6:2, 3:1 prekid kiša

Ponedeljak:

Tim – Čilić 6:4, 6:3, 6:3,

Nišioka – Ože-Alijasim 7:5, 6:3, 6:3

Sok – Opelka 6:4, 6:4, 6:3

Gaston – Hanvier 7:6, 6:4, 6:3

Martinez – Vukić 7:5, 6:4, 6:0

Erber – Mo 6:3, 6:2, 6:3

Kukuškin – Fonjini 7:5, 3:6, 7:6, 6:0

Nadal – Gerasimov 6:4, 6:4, 6:2

Milojević – Krajinović 6:4, 3:6, 6:3, 6:1

Fučović – Medvedev 6:4, 7:6 (3), 2:6, 6:1

Ramos Vinoljes – Manarino 6:4, 6:4, 6:0

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare