Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Srpski teniser nije uspeo, ostao bez polufinala.

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u polufinale Mastersa u Indijan velsu, pošto je Tejlor Fric savladao srpskog tenisera sa 2:1, po setovima 6(5):7, 6:3, 1:6.

Kecmanović – Fric 6(5):7, 6:3, 1:6

U prva dva gema nijedan teniser nije „ispustio“ svoj servis. Fric je do 1:0 došao bez izgubljenog poena, dok je Kecmanović na 30:0 rivalu dopustio jedan, potom još jedan na 40:15, ali je uspeo da poravna na 1:1.

PROČITAJTE JOŠ...

U istom ritmu je i nastavljen meč, pošto je Fric dobio svoj servis gem nakon početnih 15:0 za Kecmanovića i preokreta, da bi srpski teniser rivalu dopustio samo jedan poen u narednom gemu za 2:2.

Prvu brejk priliku imao je Fric, koji je nakon svog servisa dobijenog bez izgubljenog poena stigao do 30:40 na Kecmanovićev servis, ali je srećom teniser iz Srbije uspeo da se vrati i poravna na 3:3. Naredni gem dobio je Fric, ponovo bez izgubljenog poena.

Fric je nastavio da servira gotovo savršeno, četvrti gem na svoj servis dobio bez izgubljenog poena i poveo sa 5:4, ali je i Kecmanović pokazao da nije bez razloga među osam najboljih, dopustio samo jedan poen.

Meč možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Propustio je u 11. gemu Kecmanović dve prilike za brejk, Fric je od 15:40 došao do osvojenog gema, pa će Kecmanović servirati za opstanak u prvom setu.

Uspeo je da osvoji gem na svoj servis, poravna na 6:6, pa je pitanje pobednika prvog seta rešeno u taj-brejku. Fric je bio maestralan na početku, poveo 4:0, usledila je od 5:1 ogromna serija Kecmanovića koji je stigao do 5:5, ali je Fric uspeo da dobije naredna dva poena i sa 7:5 dođe do vođstva u setovima.

EPA-EFE/JOHN G MABANGLODrugi set počeo je loše po Kecmanovića, Fric je imao dve brejk prilike i činilo se da je u velikom naletu u prvom gemu, ali je teniser iz Srbije uspeo da odgovori i odbije rivala. Nakon što je Fric dobio svoj servis-gem, Kecmanović je u trećem ponovo morao da se spašava, uspeo je da spreči brejk, i dođe do 2:1.

Ponovo je Kecmanović morao da se „vadi“ u sedmom, sprečio je još dve brejk šanse, da bi u narednom praktično dobio poklon u vidu katastrofalno odigranog servis gema Frica koji je neshvatljivo loše servirao, napravio nekoliko početničkih grešaka i dao šansu Kecmanoviću da dođe do 5:3.

EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Imao je jednu set loptu koju je propustio nakon lošeg prvog servisa, potom je Fric propustio priliku da vrati brejk, pre nego što je Kecmanović vezao još dve šanse za set. Nije iskoristio drugu, jeste ukupno treću i sa 6:3 došao do 1:1.

Nije dobro počeo treći deo igre, pošto je Kecmanović prvo lako izgubio prvi gem, a potom na svoj od 30:0 dopustio rivalu da veže četiri poena i povede 2:0. Imao je lepu priliku da dođe do nove brejk šanse, vodio ponovo 30:0, i još jednom dopustio rivalu da veže četiri poena za preokret i 3:0.

U četvrtom gemu Kecmanović je ponovo bio na ivici gotovo bezizlazne situacije, uspeo da se izvuče u prvom trenutku, odbrani prvu, ali ne i drugu šansu za brejk, pa je Amerikanac stigao do četvrtog uzastopnog gema i 4:0.

Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Drugi brejk je potvrdio osvojenim gemom bez izgubljenog poena i došao na gem od prolaska među četiri najbolja. Nije uspeo da po treći put oduzme servis Kecmanoviću, ali jeste da svoj naredni servis pretvori u 6:1 i prođe dalje, pa će u borbi za finale odmeriti snage sa Andrejem Rubljovim.

U drugom polufinalu sastaju se 19. teniser sveta, Karlos Alkaraz, i „bik sa Majorke“, Rafael Nadal.

BONUS VIDEO Novak i Jelena Đoković plešu u restoranu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar