Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković je sa 6:3, 7:6(7), 7:5 srušio Džordana Tompsona i tako upisao 350. pobedu na grend slem turnirima i izborio plasman u treće kolo Vimbldona.

Foto: Nova.rs

Srpski teniser je došao raspoložen nakon što je stigao do velikog trijumfa, a onda najpre sumirao utiske sa susreta.

PROČITAJTE JOŠ

„Uzeo mi je dva grend slema, pobedio me je u dva finala. Volim Stena on je sjajna osoba i inspiracija je šta radi u svojim godinama. Ima skoro 40 godina i nastavlja jako, nakon nekoliko operacija kolena, to ne može mnogo ljudi. Stvara još teniske istorije, ne smemo da zaboravimo da je tri puta osvojio grend slem, da ima olimpijsko zlato i Dejvis kup. To je za divljenje i impresivno, nakon fizičkih teškoća i dalje odbija da odustane. Jedan od najlepših jednoručnih bekhenda koje sam video, nadam se da ćemo igrati nismo se dugo susreli, biće to duel veterana“, počeo Đoković.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Zatim je govorio o putu kroz koji je prošao.

„Svi prolazimo kroz različita putovanja, svi upoznajemo unutrašnji i spoljašni svet. Nekome se to desi ranije, nekom kasnije, osećam se gladnim za znanjem, iskustvima, život je sjajno putovanje, može mnogo da ponudi ako je neko otvoreno. Prošao sam mnogo za ovih 36 godina i veoma sam zahvalan za sve što sam iskusio, pa čak i za loša iskustva. Kada se osećaš potišteno može da budeš bolji i jači, iskoristio sam te lekcije da postanem bolja verzija sebe.

To je stalna evolucija, taj način razmišljanja me je doveo gde sam, da nikada ne želim da prestanem da rastem, učim, da pokušavam da razumem, nove detalje bilo da je u pitanju moja ishrana, igra, oporavak… To može da me odvede mali korak dalje, mladi momci koji žele da budu na vrhu to rade, pa svako ima svoj način. Bitno je nastaviti dalje, ne postoji takva stvar kao što je stagnacija, da budeš kao i prošle godine. Moraš da budeš otvoren za sva iskustva“, rekao je Đoković.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Govorio je o tome šta mu daje dodatnu energiju da nastavi dalje.

„Mlad si ili star koliko se osećaš. Ja se osećam mladim, deca me podsećaju na to, na nevinost, čistu energiju koju osetim sa njim. I dalje igram sport kojim se bavim od kada sam veoma mlad, telo mi drugačije odgovara, ali sam blagosloven da imam zdravo telo u ovoj fazi posle 20 godina profesionalnog tenisa. Mogu da se takmičim na najvišem nivou, zahvalan sam životu, roditeljima na genima i Bogu, ali znam koliko truda uložim svakog dana da mi dozvoli priliku da budem zdrav.“

Nedavno je najavljeno saopštenje PTPA, a Đoković je najavio tu video intervju.

„Ima saopštenja redovno, to nije ništa specijalno. Sa vremena na vreme izađe sa saopštenjem koje se bavi strateškim potezom, partnerstvom… To je jedino što znam za sada. Vasek i nekoliko drugih igrača smo radili intervjue, to je nešto što će uskoro izaći.“

BONUS VIDEO Novakov volej za brejk loptu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar