Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Nije bilo lako, ali je to bilo očekivano protiv specijaliste za travu. Na kraju će se pamtiti samo pobeda i to samo do petka, od tog trenutka će se retko u istoriji pominjati Džordan Tompson, ali ta pobeda hoće.

Foto: Nova.rs

Srpski teniser je sa 6:3, 7:6(7), 7:5 srušio Australijanca i tako upisao 350. pobedu na grend slem turnirima. Pre njega su u tome uspeli samo Rodžer Federer (369-60) i Serena Vilijams (367-56), još jedan rekord koji bi uskoro mogao da sruši.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je upisao 88. pobedu na Vimbldonu, 30. zaredom na travi Ol Ingland kluba i 30. zaredom na grend slem turnirima. Podaci za svako poštovanje, ali Novak želi više od toga.

Još jednom je ostao miran kada se meč lomio, iako je Tompson imao nekoliko fantastičnih voleja kojim je uspevao da prodrma Đokovića i da mu zapreti, ipak na kraju u presudnim trenucima nije imao odgovor na partiju sedmostrukog šampiona Vimbldona.

Otuda i ne čudi što je Đoković po završetku meča pokazao na glavu, još jednom je ta mentalna snaga presudila.

I pored svega najviše od svega raduje činjenica da je srpski teniser tek na početku puta i navijači se nadaju da će ga gledati na još pet mečeva u Londonu ove godine. Sa pet pobeda bi to značilo izjednačenje rekorda Federera po broju titula na Vimbldonu (8).

View this post on Instagram

A post shared by Wimbledon (@wimbledon)

BONUS VIDEO Nestvaran poen Novaka na gem lopti Australijanca, ovom se nije nadao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar