Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Novak Đoković je rezultatomm 6:2, 6:1 razbio Kamerona Norija u trećem kolu Zelene grupe na završnom mastersu u Torinu i sa tri pobede otišao u polufinale.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser će u polufinalu u subotu od 21.00 igrati protiv Aleksandra Zvereva kojem je sjajnom igrom poslao poruku da je u vrhunskoj formi.

Videlo se od samog starta da Đoković želi da reši meč što pre i potroši minimum snage.

Odmah je napao servis nervoznog Norija i napravio brejk u prvom gemu koji je lako potvrdio. Uspeo je Britanac da se upiše na semfaor, ali ne i da napravi neku ozbiljnu dramu.

Usledila je serija od tri uzastopno osvojena gema srpskog tenisera tokom koje je napravio i drugi brejk i na kraju rutinski priveo set kraju rezultatom 6:2.

Sličan scenario smo gledali i na startu drugog seta, ali je otpor Norija bio veći.

Napravio je Novak odmah brejk, ali se po prvi put u narednom gemu suočio sa brejk loptom. Tada je pojačao tempo na servisu i na kraju potvrdio brejk poen.

Iako je Nori podigao nivo svoje igre i sve češće ulazio u duge razmene, i Đoković je pojačao tempo i sjajnim potezima jendostavno nije ostavljao šansu Britancu.

Do kraja drugog seta je uspeo još dva puta d amu oduzme servis i da na kraju ubedljivo trijumfuje za kraj grupne faze.

Đokovič je završio sa sve tri pobede i bez izgubljenog seta i u odličnom raspoloženju dočekuje meč polufinala.

u rpvom polufinalu se od 14 časova sastaju Danil Medvedev i Kasper Rud koji je završio kao drugi u grupi iza Đokovića.

Gledajte Novaka Đokovića na Završnom mastersu uz SBB i EON pakete

Novakove mečeve možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze (PROMO)

Sve detalje možete prtiti uživo na blogu Nova.rs.

Đoković – Nori 6:2, 6:1

6:2, 6:1 – Sve je gotovo, Novak je razbio Norija

Na krilima novog brejka, Novak je lako na svoj servis došao do novog gema i dšao na korak od osvajanja prvog seta. Želeo je da što pre završi meč i napao je servis Norija i brzo došao o 0:40. Nori je uspeo da spasi dve meč lopte.

6:2, 4:1 – Novak slomio Norija

Nije ovoga puta ništa Đoković prepustio slučaju i rizikovao na svoj servis, već je ekspresno došao do trećeg gema u drugom setu. U sledećem je Novak izvršio pritisak i odmah došao do 0:30, kada je Nori pronašao dva dobra servisa i vratio se u gem. Ipak, Novak je reagovao kao mačka i dobrim riternom došao do nove brejk lopte koju nije iskoristio posle duže razmene. Usledila je i gem lopta za Norija, ali Novak nije odustajao, uspeo je da okrene rezultat i da produži gem. To je bilo dovoljno za novi brejk kojim je meč i definitivno prelomljen.

6:2, 2:1 – Sve veći otpor Norija

Video se napredak u igri Norija, koji je konačno uspeo da dođe i do prve brejk lopte posle nekoliko dobrih udaraca. Međutim, odmah je Novak ubacio u višu brzinu i preokrenuo za prednost od 2:0. Nori je na krilima dobre igre uspeo da osvoji naredni gem na sovj servi i ostane u igri.

6:2, 1:0 – Novaku brejk posle velike borbe

Videli smo najneizvesniji gem u meču, ali je Đokovič odmah uspeo da napravi brejk. Borio se Nori, odigrao nekoliko dobrih udaraca, ali je posle jednog izjednačenja Srbin iskoristio prvu brejk loptu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

6:2 – Đoković brutalno do prvog seta

Furiozno je došao do prvog seta Novak. Izgubio je samo jedan poen na svoj servis gem na kraju i za 28 minuta poveo sa 1:0

5:2 Dva gema sa nulom, Novak na korak do prvog seta

Sa nulom je Đoković razbio Norija u sledećem gemu i došao na korak od osvajanja prvog seta. Britanac je rešio da se ne preda tako lako, pa je odservirao odlično u sledećem gemu i prolongirao neizbežno.

4:1 – Novak razbija Norija, želi što pre u krevet

Bio je Novak siguran u svom servisu gemu, ali je Nori uspeo da osvoji dva poena i malo pripreti srpskom teniseru. Đoković mu ipak nije ostavio nadu, jer je na 40:30 odlično odservirao i poveo sa 3:1. U sledećem gemu je srpski teniser krenuo sa 0:30 posle dve greške Britanca, što je Norija izbacilo iz koloseka pa je promašio zicer. Novak je dobio tri brejk lopte i odmah iskoristio prvu za veliku prednost.

2:1 – Atraktivan tenis, probudio se i Nori

Novak je sjajno odservirao svoj prvi servis gem. Posle greške u prvom poenu, sjajnim servisima je sebi olakšao igru, a gem je zatvorio prvim asom u meču. U drugom servis gemu Norija, teniseri su opustili ruke i počeli da pogađaju sjajne udarce. Videli smo dva vrhunska poena. Ovoga puta je Nori uspeo da sačua servis i ne dozvoli Novaku nedostižnu prednost.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

1:0 – Odmah brejk Đokovića

Nori je otvorio gem greškom, da bi dobrim servisom došao do prvog poena. Usledila je i nova neiznuđena greška, pa dupla servis greška i Novak je dobio dve brejk lopte. Prvu loptu je Novak poslao u aut, ali je posle sjajne razmene usledio i brejk na startu.

Novak se zagreva za meč sa Norijem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar