Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Novak Đoković je u drugom meču u grupi „Tokio 1970“ poražen od Danila Medvedeva sa 6:3, 6:3 na ATP Tur finalu u Londonu.

Tako je svetski broj jedan propustio priliku da se već večeras plasira u polufinale takmičenja u Londonu i tu šansu moraće da traži u petak u susretu sa Aleksanderom Zverevim.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije Novak igrao dobro, nije bio na onom svom uobičajenom nivou, za razliku od protivnika koji je bio veoma inspirisan za igru. Bolje rečeno, Danil je igrao sjajno.

Mnogo grešaka srpskog tenisera, uz dobru igru protivnika i rezultat je jednostavno morao da bude ovakav. Ali dobra stvar je to što još nije eliminisan, što će imati novu priliku.

Znalo se da Novak neće imati nimalo jednostavan zadatak protiv upornog Rusa. Njihovi mečevi su uvek bili neizvesni i uzbudljivi i tako je bilo i u ovom, barem u početku.

Pokušao je Đoković na startu meča da pronađe pravu taktiku za Moskovljanina, nameravao da ga razvlači po terenu, izvlači na mrežu, ali ga drop-šot nimalo nije slušao.

Poput igre sa zidom – sa polovine Medvedeva sve se vraćalo u Đokovićevo polje i bilo je zaista teško probiti ga.

U prvih šest gemova nije bilo brejka, mada je Novak u trećem gemu morao da spasava dve brejk lopte.

Potom u maratonskom sedmom gemu koji je trajao 11 i po minuta, Medvedev uspeva da dođe do brejka i potom dobije i naredna dva gema, a time i početni set sa 6:3.

Presudio je manji broj grešaka Danila u tom delu igre (15:7), tako da je zasluženo stigao do početnog seta.

Bilo je jasno da Novak nešto mora da menja u meču, pitanje je bilo samo šta, ali Medvedev nije popuštao. Naprotiv, još je dodao gas, a Đoković je vidno usporio.

Napravio je teniser iz Moskve još jedan brejk, u drugom gemu drugog seta i poveo sa 2:0.

Imao je Novak momentalno šansu da vrati brejk, ali prvu brejk loptu u meču nije iskoristio i već tad je bilo jasno da će se teško vratiti.

Rus je osetio krv, nije popuštao do kraja meča na svom servisu i tako je stekao velike izglede da se plasira među četiri najbolja na završnom turniru sezone.

Odluka, dakle, pada u petak, Švarcman je definitivno ispao, Medvedev je siguran putnik za polufinale, a ko će dalje rešiće se u između Đokovića i Zvereva.

Sve detalje sa susreta u „O2 Areni“ mogli ste da pratite uz naš blog uživo.

……………………………….

GRUPA „TOKIO 1970“

Medvedev 2-0 4:0

Đoković 1-1 2:2

Zverev 1-1 2:3

Švarcman 0-2 1:4

GRUPA „LONDON 2020“

Tim 2-0 4:1

Nadal 1-1 2:2

Cicipas 1-1 3:3

Rubljov 0-2 1:4

…………………………………

TOK MEČA:

DRUGI SET:

3:6 – KRAJ MEČA! 

Odlična igra Danila Medvedeva i pobeda nad prvim igračem sveta, 6:3, 6:3. Ko će dalje u polufinale rešiće se posle mečeva u petak.

3:5 – Novak dobio gem, ali…

Brz gem za Novaka, ali Rus servira za pobedu.

2:5 – Sjajni servisi Danila

Odlično je servirao Danil, osmim i devetim asom dobija gem i to posle samo 64 sekunde! Novak servira da ostane u meču.

2:4 – Jedan izgubljen poen

Bolji gem za Novaka, izgubio je samo jedan poen, ali sve sad zavisi od Medvedeva. Novak nema mnogo vremena za preokret, mora da napadne servis Rusa.

1:4 – Rus igra odlično

Uspeo je da dođe Đoković do 30:30, ali ne i dalje od toga. Medvedev kontroliše razmene, sigurniji je i sve je bliži pobedi.

1:3 – Tri smeča Novaka

Konačno je Đoković prekinuo niz gemova protivnika, pogodio je tri smeča u ovom gemu i konačno se upusao na semafor u ovom setu, 1:3.

0:3 – Novak ne koristi brejk loptu

uspeo je Novak da stigne drop-šot Rusa na 30:30, dođe do prilike da vrati brejk, ali je potom nerezonsksi opet odigrao skraćenu loptu što je Rus lako stigaoa i izjednačio.

Dobio je potom Medvedev naredna dva poena, šestim i sedmim asom u meču i tako potvrdio brejk.

0:2 – BREJK MEDVEDEV!

Ne vredi… Medvedev je iskoristio drugu brejk loptu u ovom gemu. Novak ne deluje dobro energetski, sve slabije se kreće, napravio je 22. grešku u meču i sada je 0:2. Opasno za Novaka, definitivno.

0:1 – Gem za minut

Odlični servisi Medvedeva, gem koji je dobio za svega minut. Poveo je u drugom setu.

PRVI SET:

3:6 – SET MEDVEDEV

Pogađao je Novak liniju nekoliko puta u ovom gemu. Došao je do 40:15 izlaskom na mrežu, ali ponovo gubi fokus, u naredna dva poena. Napravio je i drugu duplu grešku u gemu.

Loš drop šot doneo je prvu set loptu za Rusa, koristi je Danil novom duplom greškom Đokovića 3:6.

3:5 – Danil potvrdio brejk 

Lako je Rus potvrdio brejk. Izgubio je samo poen, vrlo brzo završio posao i Novak sada ima težak zadatak da se vrati u set. Moraće prvo da dobije servis ako želi da ostane u početnom setu.

3:4 – BREJK MEDVEDEV!

Punih 11 minuta borbe i brejk! Medvedev došao do 15:40 i dve brejk lopte. Novak ga je isterao servisom i poentirao, a onda je Đoković smečovao na mreži za izjednačenje.

Naterao je Đoković protivnika na grešku iz forhenda, ali je Rus uspeo da dođe do izjednačenja pošto je stigao drop-šot.

I opet rudarski posao – uspeo je Novak da serijom udaraca natera Danila na grešku, ali ni tu prednost nije iskoristio. Servisom po dijagonali je opet isterao protivnika sa terena, da bi opet loše odigrao drop šot!

Volej je pogodio, dobio novu prednost… ali sada dužu razmenu dobija Medvedev.

Rus je opet došao do prilike za brejk, treće u ovom gemu i koristi je posle iscrpljujuće razmene.

3:3 – Ni Rus ne popušta

Medvedev je posle 30:0 napravio treću duplu grešku u meču, ali je potom dva puta dobro odservirao. Novak nije uspeo da produži gem. Brzo je završio danil posao u ovom gemu, za razliku od prošlog u kom je servirao. Marjan Vajda pažljivo prati šta se dešava.

Foto: Printscreen/SK

3:2 – Novak drži servis

Forhend sluša Novaka do sada, ne i bekhend. Posle 40:0, pogrešio je iz bekhenda, ali onda sledi novi servis viner prvog igrača sveta koji vodi sa 3:2.

2:2 – Sedam minuta borbe, Rus izdržao

Imao je Danil 40:15, potom je pogrešio iz bekhenda, lopticu poslao u mrežu. Pozvao je Novak Rusa na mrežu, izvukao i pasirao za 40:40.

Pogrešio je Đoković iz riterna posle snažnijeg drugog servisa protivnika, ali je potom sjajno izgradio poen i završio ga vinerom iz forhenda. I Medvedev je posle sjajne odbrane, uspeo da dobije poen, da bi ga Đoković potom naterao na grešku za novo izjednačenje u gemu.

Dobar servis, pa greška iz bekhenda, usledilo je izjednačenje broj tri u gemu. Ipak, vezao je Medvedev dva poena i izjednačio na 2:2.

2:1 – Novak spasao dve brejk lopte!

Isprobava Novak taktiku, pokušava sa razvlačenjem protivnika, promenom ritma i skraćivanjem lopti, ali Rus je brz. Došao je Novakovom greškom iz forhend paralele do dve brejk lopte, 15:40.

Prvu je spasao, lob Medvedeva završio je za malo u autu, da bi posle maratonske razmene od 30 udaraca Novak spasao i drugu brejk loptu.

Još jedna ozbiljna razmena, Novak je igrao strpljivo i dočekao grešku Moskovljanina, da bi potom Medvedev još jednom pogrešio na forhendu – 2:1.

1:1 – Medvedev siguran 

Pokazao je i Medvedev sigurnost u svom prvom servis gemu, poveo je sa 40:0, a onda supla greška, pa servis viner za izjednačenje, 1:1.

1:0 – As za kraj početnog gema

Tri brza  i laka poena na startu meča za Novaka, sve je rešio u dva do tri udarca, da bi prvu dužu razmenu dobio Rus za 40:15. Pogrešio je potom Novak iz bekhenda, 40:30, ali je zato as sersvisom po T liniji završio gem.

Meč je počeo

Meč u „O2 Areni“ je počeo na servisu je Novak Đoković.

Igrači izašli na teren

Novak i Danil su izašli na teren, meč uskoro počinje.

Medvedev i servis ispod ruke

Hoće li Medvedev večeras kao i protiv Zvereva pokušati da iznendai Novaka servisom ispod ruke? Videćemo, rekao je da je protiv Zvereva to bio faktor iznenađenja.

„Neću ovo raditi često, nemojte to očekivati od mene“, rekao je Rus.

Novakov način da se zagreje 

Novak i politika

U fokusu su ponovo teniske političke priče. Novak i Pospišil opet u ATP savetu igrača ili ne? Videćemo šta će posle večerašnjeg meča reči Novak.

O tome šta se  tokom dana na tu temu valjalo po britanskoj štampi pročitajte OVDE.

Računica

Novaku treba 2:0 za siguran prolaz u polufinale, dok Rusu „igra“ bilo koji trijumf protiv broja jedan.

Bitka za polufinale

Novak Đoković i Danil Medvedev, oči u oči, sedmi put. Doduše i prvi na ATP Tur finalima. Srbin u pobedama vodi sa 4:2, a pobeda od 2:0 ove večeri zagarantovala bi mu plasman u polufinale.

Dobrodošli!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare