Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Čelnici US Opena su poručili da će organizacija ovogodišnjeg grend slem turnira zahtevati dodatne troškove i dodaju da neće imati mogućnosti za tako nešto ukoliko situacija bude zahtevala slično i 2021.

Održavanje turnira bez prisustva publike uticaće drastično na zaradu, dok će USTA morati da za nagradni fond izdvoji 60 miliona dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

Turnir na Flašing Medouzu počinje 31. avgusta. Poznato je da je poslednji grend slem sezone najposećeniji od svih grend turnira velike četvorke i da u proseku ima više od 700.000 posetilaca tokom dve nedelje takmičenja.

To donosi profit od oko 400 miliona dolara, što čini oko 80 odsto godišnjeg prihoda Američke teniske federacije (USTA).

„Daćemo iz naših fondova 91 odsto za nagradni fond, u vreme kada nas očekuje pad profita od 80 odsto. To dovoljno govori koliko smo posevećeni ovom sportu i profesionalnim igračima“, izjavio je izvršni direktor USTA, Majkl Dos.

On ipak upozorava da takav trend neće moći da se održi i naredne godine.

„Iako imamo jake finansije i u stanju smo da ove godine premostimo značajan jaz koji ćemo imati između ulaganja i zarade, ali moram da kažem da to nije model koji će moći da se nastavi“, poručio je Dos.

U tih 60 miliona dolara je i 6,6 miliona koji će ATP i WTA moći da koriste kao pomoć igračima koji izaberu da ne putuju na US Open ili da time podrže druge turnire za one koji bi imali normalnu mogućnost da igraju u kvalifikacijama, kojih sada neće biti.

Umesto toga, imaćemo samo glavni žreb za 120 direktnih ulaza i osam sa vajd kartama. Igraće se i muški i ženski dubl turniri sa po 32 para u svakom žrebu.

Takođe, iz USTA najavljuju da će dodatne troškove imai zbog obezbeđivanja rigoroznog procesa testiranja igrača i članova njihovih timova.

Plaćaće i sobe za igrače u dva hotela po izboru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram