Foto: Tanjug/AP/Seth Wenig

Serena Vilijams se plasirala u polufinale US Opena pošto je na stadionu "Artur Eš" pobedila Bugarku Cvetanu Pironkovu, 4:6, 6:3, 6:2.

Bio je to duel dve teniske mame – Serene i Cvetane, koje su odlično igrale od početka turnira.

PROČITAJTE JOŠ:

Pironkova, koja nije igrala tri godine pre ovog turnira, i koja je proletos rešila da se vrati, dobila je prvi set, ali nije imala snage za više i Serena je slavila posle 130 minuta igre.

PROČITAJTE JOŠ: „Noletov dželat“ se oporavio, vraća se na teren

Imala je Amerikanka problema sa neugodnim bekhend slajs udarcima Pironkove u početku meča, ali kada je našla način kako da joj parira, sve se okrenulo na njenu stranu.

Bio je to njihov peti meč i peta pobeda Vilijamsove koja želi da konačno osvoji 24. grend slem trofej i izjednači rekord Margaret Kort.

U prvom setu, Pironkova je napravila brejk u petom gemu za 3:2, a onda je u devetom, na servis protivnice imala prve dve set lopte koje nije iskoristila.

Zato je iskoristila sledeću na svoj servis i tako dobila set sa 6:4.

Serena je morala da uzme stvar u svoje ruke, na početku drugog seta su razmenile brejkove da bi Serena na 5:3 još jednom oduzela servis Pironkovoj i potom izjednačila u setovima.

Već tad se videlo da će fizički snažnija Serena biti u prednosti. U setu odluke odmah je napravila brejk, povela potom sa 2:0, a onda u sedmom gemu još jednom je oduzela servis Pironkovoj, što joj je bilo dovoljno da rutinski odservira za pobedu.

Vilijamsova ima šest titula u Njujorku, ali nije slavila od 2014. Izgubila je dva poslednja finala, od Naomi Osake i Bjanke Andreesku.

Serena će u polufinalu igrati sa boljom iz meča Viktorija Azarenka – Elize Mertens.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar