Podeli
Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

Čelnici US Opena i Američke teniske federacije (USTA) najavili su da da će se strogo držati protokola o bezbednosti svih učesnika u zaštiti od koronavirusa.

Igrači su upozoreni da će biti suspendovan i kažnjen svako ko prekrši protokol  na US Openu koji se tiče mera u zaštiti od koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

USTA je u utorak poslala svoj vodič o pravilima svim koji će učestvovati na turniru.

Istog dana se šampion Rafael Nadal povukao rekavši da zbog pandemije koronavirusa nije spreman da igra na Flašing Medouzu.

PROČITAJTE JOŠ: Na US Openu umesto linijskih sudija – “Oko sokolovo”

Ono što je sasvim jasno je da će teniseri, kao što je recimo sada slučaj sa NBA timovima u Orlandu, biti u jednom specifičnom “biološkom balonu”, gde će stalno biti testirani, a biće im ograničeno i kretanja u Njujorku.

Po dolasku će svi proći PCR test i biće zatraženo od njih da se samoizoluju dok rezultati ne budu stigli, što može da bude najviše 24 časa.

Isrte mere prethodno će važiti i za Masters u Sinsinatiju koji prethodni grend slemu u Njujorku. Relokacija Mastersa iz Ohaja je urađena kako bi se minimizirala putovanja u SAD.

“Ukoliko igrač napusti Sinsinati/US Open bez pismene dozvole šefa medicinskog tima ili direktora turnira, biće suspendovan sa takmičenja. Igrač će dobiti bodova koliko je osvojio poslednjim rezultatom, ali će biti i finansijski kažnjen zbog kršenja protokola”, kaže novo pravilo na US Openu.

Jedan od onih koji je podržao mere je i šampion turnira iz 2012. godine, Endi Mari.

“Reperkusije kršenja protokola bile bi sasvim ozbiljne jer onda ceo turnir dovodite u rizik”, rekao je teniser iz Danblejna.

Kazne će biti još rigoroznije ukoliko igrač dovede u “balon” gosta spolja. Neće biti kažnjeni, ali neće moći da računaju na povlastice za turnir 2021. godine, a biće zamoljeni i da napuste hotel.

Nisu još poznati svi detalji, ali USTA najavljuje da će u najskorije vreme razjasniti sve dileme oko takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar