Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Timea Baboš, mađarska teniserka, vratila se kući sa US Opena puna negativnih utisaka pošto je bila primorana da napusti turnir.

Ona je bila među glavnim favoritima za titulu u dublu sa Kristinom Mladenović, francuskom teniserkom koja je prošla pravi pakao na US Openu.

PROČITAJTE JOŠ:

Pošto je kristina bila u kontaktu sa Benoom Perom, njoj je naređeno da bude u karantinu u balonu, bilo joj je ograničeno kretenja i dozvoljeno samo da igra.

PROČITAJTE JOŠ: „Otkažite mečeve, pustite nas, ne zanima nas ovo s*anje!“

Posle eliminacije u singlu, trebalo je da igra i meč druge runde u dublu, ali su zdravstveni organi Njujorka rešili da je pošalju kući i ne dozvole da nastavi da se takmiči, bez obzira na nekoliko negativnih rezultata na testu.

To je automatski značio i kraj nada za Timeu Baboš, koja je sa Mladenovićevom ove godine osvojila trofej u dublu na Australijan Openu.

Mađarska teniserka je otvorila srce na Instagramu i rekla sve što je muči.

„Stigla sam kući. Sedim u svojoj kuhinji i plačem…Do sada nisam imala vremena ni za šta i tek sad počinjem da shvatam šta se dogodilo i ne razumem sve to. To je užasno nekorektno od početka do kraja, ne vidim prihvatljiv razlog zašto je sve to bilo tako“, počela je Timea.

Potom je nastavila sa dokazima.

„Benoa Per je imao PCR test pozitivan tokom desetak dana, posle i četiri negativna, ali je imao sve negativne rezultate proteklih dana. Ostali koji su bili uz njega nikad nisu bili pozitivni. Ja četiri puta, Kiki 11, kažem to ponovo, 11 puta! Negativan kovid test! I opet smo izbačene. Diskvalifikovane smo dok su svi drugi igrali svoje mečeve, jedino smo mi ostale van. U petak su razmatrali da li da dozvole Adrijanu Manarinu da igra, njega su pustili, ali ne i nas narednog dana. Prosto, to je nepravda! Nema izgovora za to! Nije fer i mogla bih još da pričam u tom stilu“, dodala je Baboševa.

Kaže da joj je krivo jer joj je oduzeta šansa da ostvari uspeh na terenu.

„Mnogo sam razmišljala da li da putujem ili ne, imala sam mnogo dilema. Ipak, sportista sam, hoću da se takmičim. Uvek idem da osvojim takmičenje i iskreno mislim da smo imale dobre izglede. Oduzeli su nam priliku da podignemo grend slem pehar, da ne pominjem materijalnu i mentalnu štetu! Zašto? Ne znam, ne razumem… Stvarno ne razumem“, zaključila je Timea.

View this post on Instagram

Hazaértem. Itt ülök a konyhámban és sírok… Eddig nem igazán volt időm semmire, így most kezdem csak felfogni, hogy mi is történt és egyszerűen nem értem. Borzasztó igazságtalan az egész, nem látok semmilyen elfogadható indokot, hogy ennek miért kellett így lennie. Nézzük a tényeket: Benoit Paire PCR tesztje nagyjából 10napja lett pozitív(4negatív után), de az elmúlt napokban már rendre negatív eredményt kapott vissza. A többi hozzá ,,közel álló,, embernek soha nem is volt pozitív tesztje. Nekem 4, míg Kikinek 11, mégegyszer mondom 11!!! negatív Covid19 tesztje volt. Mégis kizártak minket. Kizártak minket méghozzá úgy, hogy már mindenki lejátszotta az összes meccsét, csak mi maradtunk versenyben. Pénteken már vacilláltak, hogy Mannarinot engedjék-e játszani, őt engedték aznap, minket másnap nem. Egyszerűen igazságtalanság! Érthetetlen! Nem fair és még sorolhatnám. Első kiemeltek voltunk egy Grand Slam tornán. Sokat agyaltam már azon is, hogy egyáltalán kiutazzak-e vagy sem, sok kérdőjel volt bennem. De sportoló vagyok, versenyezni akartam. Amúgy is mindig győzni megyek/megyünk az adott versenyre és valljuk be őszintén, hogy erre mindig jó esélyünk van. Elvették egy GS trófea felemelésének a lehetőségét, nem is beszélve az anyagi és lelki károkról! De miért? Nem tudom, nem értem… Tényleg nem… • (Bővebben az nso-n olvashattok a történtekről)

A post shared by timeababos (@timeababos) on

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar