Viktor Troicki Foto:Nemanja Jovanović

Viktor Troicki, selektor Dejvis kup tima Srbije, treba da igra na Australijan openu posle uspešnih kvalifikacija, ali je prilično besan zbog uslova na prvom grend slemu sezone.

Svašta se dešava u Melburnu i Adelajdu prilikom dolaska najboljih tenisera i teniserki. Pravila oko koronavirusa napravila su cirkus, nezadovoljstvo učesnika raste i iz Australije stižu neverovatne slike.

PROČITAJTE JOŠ

Troicki je, kao i ostali teniseri, kvalifikacije za Australijan open igrao u Dohi. A zbog jedne pozitivne osobe na Covid-19 u avionu na putu za Melburn, moraće da provede 14 dana u totalnom karantinu.

„Ma, haos totalni, užas što se svega tiče. Zatvoren sam 14 dana, ne smem iz sobe da izađem. Nema treninga, nema ništa. Propada mi grend slem, ne mogu u sobi da se spremim za pet setova“, kaže Troicki za „Sportski žurnal„.

I srpski teniser ističe kako im nije rečeno da će tako biti, ako se u avionu na istom letu sa njima nađe neka osoba pozitivna na koronu, iako organizatori tvrde drugačije.

Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

„Nije nam to bilo ni rečeno. To je i najveći problem jer nismo bili obavešteni, da ćemo, ako jedan bude zaražen u avionu, svi biti pod strogim karatinom. Ima nas oko 70 u istoj neprilici i nemamo nikakve naznake da će biti ikakvih promena. Ne verujem da će se to skraćivati. Užas, katastrofa! Da sam znao, ne ih nikad ni dolazio“, naglasio je Troicki.

Nije pomoglo ni to što se aktivirao Novak Đoković sa predlogom kako da se situacija popravi, jer su organizatori odbili sve njegove predloge.

„Ne pita se Nole ništa tu, nije do njega, ni do bilo koga iz sveta tenisa. Nema ništa od toga“, razočaran je Troicki.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare