Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Bivši Dejvis kup reprezentativac Australije, Sem Grot, optužio je Novaka Đokovića da su predlozi mera za igrače "sebičan politički potez".

Iako Novak nije ništa tražio za sebe, već je predložio šest mera za ugrožene tenisere, Grot ga je prozvao.

Đoković ima prihvatljive uslove za rad u Adelejdu, gde nije bilo pozitivnih testova. Ipak, grupa od 47 tenisera je prinuđena da bude u 14 dana izolacije i bez mogućnosti treniranja, što će uticati na turnir direktno.

„Sugerisati da se skrati period karantina igračima je smešan, to je uvreda za Australijance koji su sve to morali da izdrže. Šta je mislio da će se dogoditi? Da će premijer Dan Endruz reći, ‘svakako Novače, šta god ti poželiš’? Poštetite me toga“, poručio je Grot, rekavši da je to „sebičan politički potez očoveka koji želi popularnost“, podsetivši i da je organizovao Adrija Tur.

Inače, Novaka je napao i Nik Kirjos, a hajku je zaustavio 1. čovek turnira, Kreg Tili.

“Novak je samo sastavio predloge, to nisu bili zahtevi, već sugestije. Zna vrlo dobro šta znači dvonedeljno zaključavanje. Mislim da žalbe koje vidimo na mrežama ne predstavljaju većinu igrača. Ocene su uglavnom dobre. Posle toga ne mogu da poreknem da situacija nije ista za sve. To je očigledno. Daćemo sve od sebe da pokušamo da uravnotežimo to što je više moguće”, rekao je Tili.

Turnir u Melburnu održava se od 8. do 21. februara.

Titule u singlu brane Novak Đoković i Sofija Kenin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare