Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Kondicioni trener Džez Grin kaže da će Dominik Tim uspeti da se vrati u formu u kakvoj je bio.

Tim je pre samo dve, tri godine važio za jednog od najpremnijih tenisera na ATP turu, a onda mu se desio neobičan peh u Marbelji prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je povredio zglob i činilo se da će se vratiti daleko brže. Problemi su počeli da se gomilaju, Tim se vratio u martu ove godine takmičenjima, pa ga je zadesila pauza zbog koronarvirusa i nikako da dođe do prepoznatljive forme.

Danas je 132. teniser planete, ali prema rečima kondicionog trenera, možemo ga očekivati u punom sjaju.

„Rad sa Dominikom, čovekom koji je već bio na najvišoj tački svoje karijere, a sada je malo stariji, za mene je interesantan projekat“, kaže Grin, a prenosi „Tennishead“.

„Imao je veoma zanimljivu istoriju sa fizičkom spremom, a nikad nije imao izrađen strukturisan fitnes program, jer je radio sa trenerom koji je malo više ‘stara škola’ i radio je sve na terenu. Promenili smo to. Ubacili smo nauku u fitnes program, što ranije nije radio“, kaže Grin.

Navodi da će to dati rezultate i da će Tim, šampion US Opena iz 2020, opet biti „kao praćka“.

„Mislim da ćemo uskoro početi da gledamo vintidž Tima. Sad mu treba da igra mečeve, nekih 25 vrhunskih mečeva da bi se vratio na vrh i verujem da je spreman za to“, kaže Grin.

Tim je četvorostruki finalista grend slem turnira, a njegov trener upozorava Rafaeala Nadala i Novaka Đokovića.

„Bio je već u dva finala Rolan Garosa, jednom finalu Australije i osvojio je US Open. Morate da mislite da je Dominik u punoj snazi sposoban da dođe do Rolan Garosa, ali verujem da može do titula na svim grend slemovima. Svež je i ima motivacije. Može da izdrži još bar pet godina, pa ima mnogo mogućnosti. Nemojte da grešite, Novak i Rafa neće želeti da ga vide potpuno spremnog na terenu“, rekao je Grin.

BONUS VIDEO: Novakov reket poleteo ka publici, posvađao se sa sudijom