Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Pobeda Nika Kirjosa uz već standardno nepristojno ponašanje obeležila je treći dan Australijan opena, Novak Đoković se žalio na brzinu terena, a crnogorska teniserka Dana Kovinić dobila je pozamašnu nagradu posle ekspresne eliminacije sa turnira.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je pobedio Amerikanca Frensisa Tijafoa sa 3:1, dok je Kirjos posle pet setova bio bolji od Francuza Uga Umbera.

Do ekspresnog plasmana u treće kolo stigla je i Naomi Osaka koja je za sat vremena pobedila Francuskinju Karolin Garsiju, a laku pobedu upisala i Serena Vilijams protiv Nine Stojanović.

Ajla Tomljanović bila je na dobrom putu da postane iznenađenje dana, ali je Simona Halep u odlučujućem trećem setu imala drugačije planove.

Evo i najjačih utisaka sa trećeg dana takmičenja u Melburnu.

NOVAKOVE PRIMEDBE NA TEREN

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Đoković je u susretu drugog kola pobedio Frensisa Tijafoa sa 6:3, 6:7, 7:6, 6:3. Amerikanac je pokušavao sve i svašta ne bi li poremetio Đokovića.

Svađao se sa sudijama, menjao opremu, tražio osigurače za rekete, ali je Đoković bio neumoljiv pa je zakazao meč 3. kola protiv još jednog Amerikanca, Tejlora Frica.

Đoković je posle meča primetio da je podloga na terenima veoma brza i da to više odgovara boljim serverima i visokom igračima.

„Kada serviram dobro, odgovara mi, ali je definitivno bolje ovo za velike servere. Nisam siguran šta je razlog da se podloga čini sve bržom, ali ovo je najbrži teren ikada. Nije to samo moje mišljenje, razgovarao sam sa mnogo igrača i to i oni kažu. Moraš dobro da serviraš, možeš mnogo lakih poena da dobiješ ako serviraš dobro. Ali igraćeš sa velikim pritiskom protiv velikih servera, ako on dobro servira, sve je teže. Treba ti mnogo sigurnosti pri servisu, u isto vreme, moraš da izabereš pravi momenat seta gde možeš da napraviš brejk protiv takvih momaka”, poručio je Đoković.

OBRAČUN U AS UDARCIMA AMERIČKIH KUMOVA

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Kad smo kod dobrih servera i visokih igrača, Đoković će u trećem kolu igrati protiv jednog takvog tenisera.

Tejlor Fric je pobedio Rajlija Opelku posle prave drame sa 3:2, po setovima 4:6, 7:6, 6:7, 7:6, 6:2.

Duel Amerikanaca koji su usput i kumovi obeležio je veliki broj as udaraca.

Fric ih je upisao 18, a Opelka 43, ali mu ni to, kao ni vođstvo u taj brejku 4. seta od 5:1, nije bilo dovoljno za dalji plasman.

Fric će se tako po treći put u karijeri suprotstaviti Đokoviću kome u prethodna dva susreta nije uspeo da oduzme nijedan set.

MARIJANA VELJOVIĆ SMIRIVALA NEVASPITANOG KIRJOSA

Nik Kirjos je posle dosta muka pobedio Uga Embera sa 5:7, 6:4, 3:6, 7:6, 6:4.

Australijanac grčkog porekla je izlomio reket kada je izgubio prvi set, pobedu u drugom je proslavio u stilu fudbalera, a po svom dobrom starom običaju istresao se na sudiji.

Meč je sudila Marijana Veljović koja je imala pune ruke posla sa, bez dileme, najnevaspitanijim teniserom na ATP turu.

Izašla je sa njim na kraj, ostala je dosledna svom hladnokrvnom maniru, koji je prošle godine već upoznao i Rodžer Federer.

Sada je i Nik dobio lekciju, usput je psovao i obraćao se Marijani sa “brate, čoveče”, govorio je da nova tehnologija “uništava j… meč”.

Bio je prilično blizu Marijane, u petom setu kada je ona morala da izađe na mrežu da se suoči sa njim.

Prethodno, Kirjos je vikao na nju na početku meča, ali je ipak veću prašinu podigao potez iz petog seta.

Opet je mreža signalizirala kontakt, a Nik je smatrao da je sistem previše osetljiv i da registruje “pecanje” čak i kada kontakta nema, zbog leta lopte.

“Ovo je sr**e, pogledaj rezultat, ovo je tačno ono o čemu pričam. Kažeš mi da razumeš… pogledaj rezultat čoveče, ovo uništava igru. Ovo je je**nih 30:30”, vikao je Kirjos na Marijanu dok je ona nameštala uređaj.

Divan momak, nema šta.

TRAGIČARKA DANA AJLA TOMLJANOVIĆ

Ajla Tomljanović bila je na korak od plasmana u treće kolo.

Imala je servis za pobedu u trećem setu pri rezultatu 5:3, ali na kraju dana nije uspela da eliminiše favorizovanu Simonu Halep.

Bilo je 4:6, 6:4, 7:5 za Halep koja je igrala finale u Melburnu 2018. godine.

Rumunka je gubila sa 5:2 u trećem setu, ali je uspela da veže pet gemova i plasira se u treće kolo nakon velike pobede.

ZARADILA 100,000 DOLARA ZA 44 MINUTA NA TERENU

Crnogorska teniserka Dana Kovinić promenila je tri leta kako bi stigla do Australije.

Zatim je morala u strog karantin u hotel, da bi u prvom kolu ispala od prve teniserke sveta Ešli Barti posle samo 44 minuta igre.

Australijanka je protivnci dozvolila samo deset osvojenih poena, a pobedila je sa 6:0, 6:0.

Organizatori su saopštili da je Kovinić zaradila 100,000 dolara pa kući nosi vrednu nagradu, uprkos ekspresnoj eliminaciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar