Foto: EPA/ANDY RAIN

Toni Nadal, stric i bivši trener španskog tenisera Rafaela Nadala, otkrio je da je za drugog igrača sveta oduvek bilo teže da igra protiv Novaka Đokovića nego Rodžera Federera.

Nedeljama i mesecima se već vodi rasprava oko toga ko je najveći teniser svih vremena. Federer, Đoković i Nadal su zajedno osvojili 56 grend slem titula, ali trka još nije završena, jer su sva trojica tenisera aktivni i žele da poprave svoj bilans kada je reč o trofejima sa turnira „velike četvorke“.

PROČITAJTE JOŠ:

Po Toniju Nadalu, Federer je najbolji teniser ove generacije, ali Đoković je veći „trn u peti“ kada su u pitanju mečevi sa Rafaelom Nadalom.

„Federer je predivan igrač. Mnogo volim da ga gledam kada igra. Znam da je on najbolji, ako ga poredimo sa Rodom Lejverom ili Rafom, koji nije daleko iza. Ipak, u ovom trenutku, Federer je najbolji“, rekao je Toni u jednoj emisiji „Eurosporta“.

Novak Đoković je fenomenalno započeo sezonu, ima niz od 21 meče bez poraza i kada se gledaju njegovi okršaji sa najvećim rivalima, ima pozitivan skor i sa Federerom i Nadalom. Protiv Nadala ima skor od 29:26.

„Nama je uvek bilo teže protiv Đokovića. Ne radi se o tome ko je od njih bolji. Kada igramo sa Federerom, imamo uvek način da ga pobedimo. U mojoj glavi, pre nego što izađemo na teren, uvek je jasan plan za njega i znamo šta je potrebno da uradimo“, dodao je Toni.

Svetski broj jedan i šampion Australijan Opena i Vimbldona, Novak Đoković, druga je priča.

„Kada igramo protiv Novaka, mnogo puta smo bili u rebusu i nismo znali šta da radimo. Mnogo je teže, barem za mene. Zato više volim da igramo sa Federerom“, zaključio je bivši trener Rafaela Nadala.

Toni je 2017. godine prekinuo rad sa rođakom, a brigu o Rafi preuzeli su kompletno Karlos Moja i Fransisko Rođ.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare