Lekont: Rafa je kao Formula 1, svake godine – novo vozilo

Tenis 17. maj. 202019:31
Podeli:
Foto: REUTERS/Henry Romero/Guliver

Bivši Dejvis kup reprezentativac Francuske, Anri Lekont, smatra da je Rafael Nadal neverovatan igrač jer je u stanju da iz godine u godinu popravlja nivo svije igre.

Nadal, koji je u karijeri osvojio 19 grend slem titula, rekorder je Rolan Garosa sa 12 pehara. To je turnir na kojem je izgubio svega dva puta, od Robina Soderlinga i Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Lekont, koji je jednom igrao u finalu na turniru u Bulonjskoj šumi, upotrebio je dobar primer da bi pokazao koliko je Nadalov rezultat u Parizu nešto posebno.

„Kada razmišljate o tome da taj momak ima 12 titula u Parizu u 15 godina, jednostavno, teško vam je i da poverujete u to. Mislite da je to ne moguće i kada bi vam neko rekao da jeste, rekli biste mu da je lud. Ono što je zapanjujuće za mene je kako je on evoluirao fizički, kakao je menjao igru, kako je napredovao“, kaže Lekont.

Francuz je Rafu uporedio sa timom Formule 1.

„Volim da ga poredim sa timom Formule 1, koji svake godine proizvodi novo, drugačije vozilo. Tako i on, svake godine se pojavljuje sa nečim novim u igri i odlično se adaptira okolnostima. Radi na servisu, na desnoj ruci, levoj ruci, uvek nešto menja. U stanju je da se iz godine u godinu menja i to mu je omogućilo da osvoji toliko titula na Rolan Garosu, to je zadivljujuće. I na mentalnom nivou on je sa druge planete“, dodao je Lekont.

Kaže i da ne može da zamisli da je tako nešto bilo moguće u vreme kada je on igrao tenis.

„Igrati na njegovom nivou na Rolan Garosu, pod ovakvim okolnostima, fitičkim i psihičkim… Ja nisam mogao ni set da odigram tako. U moje vreme je sličan bio Serhi Brugera i kada sam igrao sa njim na šljaci, sa svojim stilom igre, znao sam da sam gotov, da će me terati da trčim na sve strane i da će me razbiti. Rafa je neverovatan. Ljudi uopšte ne shvataju koliko mnogo on radi na sebi“, zaključio je Lekont.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar