Podeli
Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Nekada osmi teniser sveta, Janko Tipsarević, rekao je kako ga je teško pogodila vest da je jedan njegov prijatelj zaražen koronavirusom.

Srpski teniser, koji je prošle godine okončano profesionalnu igračku karijeru, dao je izjavu jednom austrijskom teniskom portalu. Pričao je o situaciji u Srbiji.

“Dobro smo trenutno, zatvoren smo, nalazimo se u karantinu, a Srbija kao država ima dobar odnos sa Kinom, pa je dosta kineskih lekara i stručnjaka došlo ovde. Vode nas dobro i ovde se cela situacija shvata vrlo ozbiljno, sve je zatvoreno. Ja sam se pre 10 dana vratio iz Austrije, išao sam da se vidim sa bratom posle Indijan Velsa”, otkrio je Tipsarević.

PROČITAJTE JOŠ

On je otkrio i da ga policija često zove da proveri da li je kod kuće, pošto je nedavno ušao u zemlju.

“Policija zove po nekoliko puta dnevno i proverava da li sam kod kuće, stalno te kontrolišu, ali je sa druge strane odlično videti da se ozbiljno brine o tome”, dodao je Janko, koji je detaljno ispričao situaciju o merama u Srbiji koje je preduzela Vlada Srbije:

“Srbija nije najbogatija zemlja, resursi su mali u medicinskoj opremi. U Italiji je horor i ne mogu svi ljudi da budu zbrinuti, pa je jasno zašto su mere kod nas ovakve”.

Onda je ispričao kako se jedan njegov poznanik, advokat, razboleo.

“Jedan naš prijatelj advokat, koji ne puši i ne pije, ima koronu, mislio sam da će biti dobro za par dana. Juče se borio za život. Sada je bolje”.

“Kada sam ga pozvao, rekao je ‘Janko, nisam paničar, ali mislio sam da ću umreti’. Ispričao mi je i različite primere, virus može ići kroz tebe tri dana i da ne osetiš, ali ako osetiš simptome, može napasti srce i pluća.”

“On je bio tako zdrav, ne pije i ne puši, ima 40 godina. Ide u krevet u 9 uveče. To je nabolji primer za sve. Da se shvati virus maksimalno ozbiljno”, zaključio je Tipsarević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram