Lejla Fernandez
Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Na US Openu smo u samo nekoliko sati videli dve nestvarne senzacije. Karlos Alkaraz je izbacio Stefanosa Cicipasa, a Lejla Fernandez je napravila nestvaran podvig protiv Naomi Osake i slavila sa 5:7, 7:6(2), 6:4.

PROČITAJTE JOŠ

Kanadska tinejdžerka ni u jednom momentu nije prestala da veruje u trijumf, čak ni kada je četvorostruka grend slem šampionka servirala za pobedu.

Kanađanka je nekoliko dana pre 19. rođendana uspela da napravi čudo. Trenutno 73. igračica sveta je ćerka Ekvadorca i majke koja ima filipinsko-kanadsko poreklo.

„Od kada sam bila veoma mala, znala sam da mogu da pobedim bilo kog ko se nađe ispred mene. Uvek sam verovala u to. Pokušala sam da to koristim na svakom meču, ispostavilo se da je verovanje sada postalo istinito“, rekla je u dahu posle susreta.

Fernandez, koju trenira upravo njen otac, uspela je da napravi brejk u drugom setu pri rezultatu 6:5 kada je Osaka servirala za prolaz u osminu finala.

Uspela je da izbori taj-brejk, a onda i da dođe do neverovatnih 5:0. Osaka je za to vreme lomila reket o beton zbog frustracije.

Nakon ovog poraza je Osaka poručila da joj je potrebna pauza od tenisa.

„Naomi je sjajna osoba, sjajna igračica. Uradila je mnogo dobrih stvari na turu. Samo što sam je videla i što sam učila iz njene igre pomoglo mi je da oblikujem sebe u ono što sam sada. Ona je odličan primer za svakog na turu i za devojčice širom sveta.

Drago mi je da sam imala priliku da igram protiv nje i da pokažem svima da sam sposobna da se takmičim protiv najboljih igračica“, poručila je Fernandez.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare