Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Karlos Alakaraz, supertalentovani teniser iz Španije, eliminisao je posle epske borbe Stefanosa Cicipasa rezultatom 6:3, 4:6, 7:6(2) , 0:6, 7:6(5).

PROČITAJTE JOŠ

Mladić koga često „novim Nadalom“ uspeo je sa samo 18 godina da dođe do osmine finala grend slem turnira. Ovaj nadimak nosi samo zbog toga što dolazi iz Španije, iako je po stilu igre daleko sličniji Novaku Đokoviću. Uostalom, postao je najmlađi teniser u 3. kolu još od Srbina 2005. godine, a sada je napravio korak više izbacivši trećeg tenisera planete. Najmlađi je igrač u osmini finala još od legendarnog Pita Samprasa i Mikela Čanga 1989. godine.

Po mnogo čemu je njegova igra slična Đokoviću, a pre svega se to ogleda u kretanju na terenu, fleksibilnosti, dobrim čitanjem servisa rivala i solidnim riternima, te možda i najvažnije od svega što se u svakom trenutku vidi glad za pobedama.

Alkaraz je sjajno otvorio meč i već na startu napravio dva brejka što je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

Pri rezultatu 5:3 čuje se i dobacivanje navijača sa tribina koji poručuju Alkarazu ono što najviše zapravo i zameraju Cicipasu.

„Pošalji ga u toalet“, čulo se sa tribina.

Cicipas jeste na kraju otišao do toaleta, ali je za njegove standarde to trajalo neobično kratko. Ipak, u trenucima kada je napuštao betn čuli su se zvižduci sa tribina i negodovanje publike, dok je isti potez Alkaraza ispraćen aplauzom.

I u drugom setu je furiozno krenuo Alkaraz i rano došao do brejka, ali je Cicipas uspeo da se oporavi i preokrene rezultat i izjednači u setovima.

U trećem setu je sve išlo na vodenicu Grk, koji je kontrolisao igru i rezultat i vodio sa 5:2 uz dva brejka prednosti, ali se Španac nije predavao već je uspeo da uvede set u taj-brejk i u kojem se bolje snašao i došao do vođstva.

Cicipas zatim odlazi na pet i po minuta u toalet, vraća se i osvaja šest gemova zaredom. Nijedan gem nije dopustio Alkarazu u četvrtom setu i počistio ga je za izjednačenje.

To nije pokolebalo njegovog rivala koji se u petom vratio u svoj ritam i uspeo da uvede set u drugi po redu taj-brejk.

Ponovo je Alkaraz odigrao sjajno i na kraju posle manje drame došao do pobede karijere.

Naredni protivnik mu je Piter Gojovčik iz Nemačke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare