Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Austrijski teniser Dominik Tim neće braniti titulu osvojenu na US Openu prošle godine protiv Aleksandra Zvereva.

PROČITAJTE JOŠ:

Austrijanac je to objavio u sredu popodne i obrazložio da ne može da se oporavi od povrede, pa će jedan od najtežih protivnika Novaka Đokovića na putu do tog pehara biti van stroja.

„Nadam se da ste dobro, hteo sam da vas obavestim o stanju povrede i kažem vam da sam, nažalost, morao da se povučem sa US Opena i propustiću ostatak sezone na ATP turu. Razočaran sam što nisam mogao da branim titulu u Njujorku, ali se nisam oporavio od povrede zgloba koju sam doživeo u junu na Majorki“, počeo je Tim svoje saopštenje.

Austrijancu je od juna ruka bila u steznicima i tek nedavno ih je skinuo, pa je bilo optimizma da bi mogao da se takmiči. Propustio je i Olimpijske igre u Tokiju i oba mastersa pred njujorški grend slem.

„“Proteklih šest nedelja sam pratio medicinske savete, nosio sam steznike, radio vežbe da ostanem u formi pre nego se vratim na teren. Oporavak je išao dobro, ali sam na treningu prošle nedelje udario lopticu i opet je zabolelo. Otišao sam kod lekara. Posle testova, rekli su da je zglobu potrebno još vremena. Moraću da nosim steznik još neko vreme i onda ću početi da treniram sa reketom u ruci. Teška odluka, ali sam morao da uradim to. DUga je karijera ispred mene i važno je da ne činim rizike i unazađujem je – nadam se da razumete“, napisao je Tim.

Podsećamo, on je lani u finalu pobedio Aleksandra Zvereva 2:6, 4:6, 6:4, 6:3 i 7:6 (6). Ove godine Đoković pokušava da se domogne „kalendarskog slema“ i rekorda od 21 grend slem titule na US Openu.

Prethodna tri je srpski igrač uzeo u finalima protiv Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa i Matea Beretinija na Australijan Openu, Rolan Garosu i Vimbldonu.

BONUS VIDEO: Đokovićeva 20. grend slem titula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar