Foto: EPA-EFE/Antonio Lacerda

Treći teniser sveta, Austrijanac Dominik Tim, oglasio se posle odluke da se otkažu turniri u sezoni na šljaci.

Usled pandemije koronavirusa, čelnici u tenisu su rešili da tenisa nema do početka juna, tako da s otkazani brojni turniri, što svakako neće obradovati austrijskog tenisera.

Tim je prošle sezone igrao u finalu Rolan Garosa u kojem je izgubio od Rafaela Nadala, a generalno se smatra jednim od najboljih igrača poslednjih sezona na najsporijoj podlozi.

On je trebalo da brani pehar osvojen u Barseloni, ali je turnir, koji je po prvobitnom kalendaru trebalo da se igra u aprilu, takođe otkazan.

Tim je, doduše, mogao da odahne posle odluke ATP da se zamrznu poeni na poziciju od 9. marta, što znači da mu ipak neće biti oduzeto 1.000 poena koliko je osvojio prošle sezone trijumfom na Mastersu u Indijan Velsu.

Kako god bilo, i njemu je jasno da sezone turnira na šljaci neće biti, pa je svu pažnju usmerio na sezonu turnira na travi i Vimbldon, na kojem ne može da se pohvali dobrim rezultatima.

„Saznao sam da je cela sezona turnira na šljaci otkazana i da se neće igrati pre 8. juna, što je negde oko tri meseca pauze. Svakako, postoje mnogo važnije stvari u našim životima u ovom momentu“.

„Ipak, ovo su drastične mere i mi teniseri moramo da naučimo kako da se nosimo sa svim tim stvarima. To je nešto što delimo sa profesionalcima iz ostalih sportova“, kaže Tim.

Finalista Melburna (izgubio od Novaka Đokovića), kaže i da se polako priprema za sezonu na travi.

„Nije zabavno kada ne znate šta vas čeka. Moj tim i ja imamo sada cilj i uskoro počinjemo sa pripremama za sezonu turnira na travi. Kao o svi u zemlji, i ja sam kod kuće, trudim se da ostanem u formi. Kad i kako ćemo nastaviti, zapisano je u zvezdama. Najvažnije je da svi ostanemo zdravi“, poručio je Dominik Tim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram